Afgelopen zondag hebben de senioren de Nederlands Kampioenschap klootschieten afgewerkt. Decor voor deze wedstrijd was Klein Dochteren, een klein dorp nabij Lochem.

De dames startten ‘s ochtends om 09.00 uur. Categorie vijf, de jongste dames (18-39 jaar), beten het spits af. Silke Tulk van KV Kleine David uit Fleringen liet de dames direct merken waar ze voor gekomen was. Ze won het onderdeel straat door als enige de 1000meter in 10 schoten te overbruggen. De concurrenten hadden tussen de elf en zeventien schoten nodig. Het onderdeel veld won ze nipt met een afstand van 395,20meter in vijf schoten. Leonie Aveskamp werd tweede met een verschil van 1,30 meter. Het onderdeel zetten was ook een prooi voor de klootschietster van Kleine David, dit keer gevolgd door Richelle Ijland van KV de Toekomst uit Oldenzaal.

18-IMG_1568

In categorie zes (40 – 49 jaar) was het een afdelingsgenoot van Tulk, Annemarie Leusman van K.V. Mander, die alle drie de onderdelen wist te winnen. De Manderse had 12 schoten nodig voor de 1000 meter, wist een afstand van 347 meter te overbruggen op het veld en kwam met het onderdeel zetten tot een resultaat van 36,60 meter.

Lucie ten Venne van Vooruit Losser won het onderdeel straat bij de dames in categorie zeven (50 – 59) José ten Dam van Ons Streven uit Tilligte won het onderdeel veld met een voorsprong van ruim zes meter op Lucie ten Venne.
Marga Overgoor van KV Dijkhoek deed met 31.15 meter op het onderdeel zetten een gooi naar de gouden medaille en bleef José ten Dam 1,15 meter voor.

Sanny oude Luttikhuis van KV Wilskracht was in categorie 8 (60 jaar en ouder) bij de dames ongenaakbaar. Met 14 schoten en 8,80 meter wist ze dit onderdeel te winnen. Ook het onderdeel veld viel ten prooi aan oude Luttikhuis. Zij gooide in vijf schoten 272,90 meter, 70cm meer dan de Joke Spit van HKV.
Spit won op haar beurt het onderdeel zetten met een verschil van 27cm, 28,60m tegenover 28,13m van Sanny oude Luttikhuis.

35-IMG_1643

Na de middag gingen de heren in categorie 8 (60+) van start. Alfons Tijink van Ons Streven uit Tilligte won het onderdeel straat door 1000 meter te overbruggen in 10 schoten en 106,50 meter over de streep te gooien. Hans Nijland van Kolkersveld wist het onderdeel veld te winnen. Alfons Tijink wist met het onderdeel zetten zijn zetkloot 51,50 meter weg te gooien en won daarmee de gouden medaille.

Gerrit Hofsté van Oud Ootmarsum won het onderdeel straat in categorie 7 (50-59 jaar). Bertil Velthuis van de Toekomst uit Oldenzaal wist de gouden medaille te winnen op het onderdeel veld door als enige in zijn categorie over de 500 meter te gooien in vijf keer. Ook het onderdeel zetten viel ten prooi aan Bertil Velthuis.

Richard Vlierman van KV Niej Haarbig heeft het onderdeel straat bij de heren in categorie zes gewonnen. Mark oude Luttikhuis van KV Mander wist het onderdeel veld te winnen. Hans Welhuis van KV Beuningen won het onderdeel zetten in deze leeftijdscategorie.

40-Richard Vlierman in actie

Nieuwkomer Melle Analbers was op voorhand favoriet voor de eindoverwinning van het NK in categorie vijf bij de heren. Deze verwachting maakte de jonge schutter van Ons Streven Tilligte meer dan waar. Op het onderdeel straat was hij oppermachtig door de 1000 meter in maar liefst zeven worpen te overbruggen. Op het veld moest hij de gouden plak afstaan aan Rob Scholten van Niej Haarbig. Analbers werd derde, Luuk Zanderink werd tweede op het veld. Analbers won het onderdeel zetten ook, met een afstand van ruim 74 meter.

Silke Tulk & Annemarie Leusman wisten door hun drie gouden medailles ook zeker dat de allroundtitel voor hen was. Deze prestigieuze titel wordt uitgereikt aan de beste klootschieter op drie onderdelen en wordt ook wel gezien als dé Nederlandse titel.
José ten Dam en Sanny oud Luttikhuis wonnen deze titel in respectievelijk de zevende en achtste categorie.
Bij de mannen ging Melle Analbers er met de allroundtitel vandoor, net als Mark oude Luttikhuis, Bertil Velthuis en Alfons Tijink.

 

42-Allroundkampioenen Melle Analbers en Silke Tulk (categorie 5)

 

 

Klik hier voor alle uitslagen van de NK senioren 2015. 

Klik hier voor het fotoalbum van de NK senioren 2015