{mosimage}

Albergenaren Robert Meijer en Silke Tulk gaan naar Ierland

Zaterdag 12 februari zijn de finalewedstrijden van de Grolsch Champions Tour straat gespeeld. Door middel van de championstour, die in totaal bestaat uit 8 wedstrijden, kunnen klootschieters zich plaatsen voor de kernploeg van het Nederlands team. Tevens zullen de winnaar bij de heren en de dames Nederland vertegenwoordigen tijdens de prestigeuze “King and Queen of the Roads” wedstrijden die in oktober gehouden worden nabij het Ierse Cork.

De weersomstandigheden waren tijdens de laatste wedstrijddag bijzonder zwaar. De vele regenval gecombineerd met een harde koude wind maakten het voor de sporters niet gemakkelijk om zich te concentreren op de wedstrijd. Bij de heren ging de titelstrijd dit jaar tussen de Manderse topschutter Robert Meijer en nieuwkomer bij de heren Jerry Dekker uit Drenthe. Het werd een ongekend spannend duel tijdens de laatste wedstrijddag. Dekker stond voor aanvang van de laatste wedstrijd 7 punten voor op Meijer, maar alle kansen lagen nog open. Meijer gooide op deze laatste wedstrijddag twee uitstekende wedstrijden en wist bijna het maximaal aantal punten te halen. Hierdoor nam Meijer de eerste plaats over van de talentvolle Dekker, die keurig tweede werd. Dit betekent tevens dat Albergenaar Robert Meijer Nederland zal vertegenwoordigen bij de wedstrijd “King of the Roads” komend najaar.

Bij de dames was de strijd om de eerste plaats al gestreden in de voorgaande 6 wedstrijden. Silke Tulk uit Albergen bleek na deze wedstrijden al zover voor te staan dat de concurrentie haar niet meer in kon halen. Tulk vloog al twee keer eerder naar Ierland om deel te nemen aan deze prestigieuze wedstrijd, en wist in 2009 zelfs de titel: ´Queen of the Roads´ aan haar overwinningslijst toe te voegen.

Bij de jongens was het Bas Senger uit Beuningen die er met de titel vandoor ging. Bij de meisjes verdeelden de zussen Leussink uit Almelo de eerste drie prijzen met minimale onderlinge verschillen. Merlin Leussink bleek uiteindelijk de sterkste van de drie.

Op de bijgevoegde foto ziet u de winnaars v.l.n.r. Silke Tulk, Bas Senger, Merlin Leussink en Robert Meijer.

Voor de uitslagen verwijzen wij u door naar:
www.klootschieten.com