Om tien uur beten de Heren veteranen de spits af. Kluppelshuizen en Steeds Verder Elim bevechten elkaar al jaren op dit onderdeel. Ook dit jaar was er sprake van een gelijk opgaande strijd. Kluppelshuizen gooide zeer constant en won beide rondes met ruim 50 meter verschil.

Image

Vervolgens de Dames veteranen. HKV (Hengelo) nam het op tegen de fanatieke dames en bijbehorende aanhang van Lattrop Breklenkamp. Na een spannende eerste ronde was het verzet bij HKV gebroken en snelden de kwieke dames van Lattrop Breklenkamp eenvoudig naar de overwinning.

Image

Bij de dames nam het tweede, jeugdige, team van de Huier het op tegen de dames van Oud Ootmarsum. De drieling van Leussink was in topvorm en ook Sabine Derkink overtuigde aan de zijde van de Huier. Een afgetekende overwinning, met geweldig veel toekomstperspectief voor het zeer jonge team van de Huier.

Als opstap naar de herenfinale toonden de Jongens junioren hun kunsten. Aan beide zijden schoot er tevens een junior jongedame mee. Zowel Rianne Oude Breuil aan de zijde van Kluppelshuizen  als Carmen Dorsthorst van Zwolle (Gelderland) lieten zich uitstekend gelden. De fanatieke schutters van Zwolle met een grote schare supporters gooiden een prima wedstrijd en hielden de tegenstander onder controle. Een mooie overwinning voor deze niet-Twentse vereniging.

Image

In de Heren finale nam het jonge en ambitieuze tweede team van Oud Ootmarsum het op tegen de ervaren mannen van Mander. In dit team met drie slingeraars was de losse schutter Martijn Veldscholten de uitblinker. Na een gelijkopgaande strijd in het begin van beide rondes gaf de kracht en ervaring van Mander in het tweede deel de doorslag. Laatste man Mark Oude Luttikhuis besliste in stijl deze finaledag.

Image

In het clubgebouw van de organiserende vereniging Steeds Verder Elim reikte BWC lid Jan Rooseboom de bokalen en bijbehorende medailles uit aan de winnende teams.