Image 

Onder tropische omstandigheden is er 27 juni op banen van KV Zwolle (Groenlo) gestreden om de Nederlandse titels bij de senioren. De beste 200 klootschieters – dames en heren- van Drenthe, Overijssel en Gelderland streden op het scherp voor de snede voor de medailles.

’s-Morgens beten de dames de spits af. Gelijk sloeg Silke Tulk in categorie 5 genadeloos toe. Met winst op alle onderdelen behaalde ze een prestatie van formaat en prolongeerde daarmee ook haar all-rondtitel. In categorie 8 herhaalde Sanny Oude Luttikhuis van Wilskracht dit huzarenstukje op superieure wijze.
In cat. 6 was er sprake van meer spanning. Alies Krabbenborg van Dijkhoek won hier het veld en het zetten en compenseerde hiermee haar mindere resultaat op straat, zodat de allroundtitel haar deel werd. Lucie Oude Rengerink van De Gunne won in categorie 7 door constant goed schieten zonder onderdeeltitel wel de allroundtitel.

Tegen de middag starten de heren. De veteranen, cat. 8, beten de spits af. En gelijk was er sprake van een verhitte strijd. Alphons Blokhuis van Rossum leek door het winnen van zowel de straat als het veld good-old Joop Platvoet van Kolkersveld (Losser) af te troefen. Echter door winst op het onderdeel zetten trok laatstgenoemde de strijd gelijk. Met twee allroundkampioenen als gevolg.
Hetzelfde deed zich voor in cat. 6. Hans Welhuis, Beuningen en Richard Vlierman van Niej Haarbig kopieerden het scenario van heren veteranen en gaven elkaar werkelijk niets toe. Twee allround winnaars van hoog niveau.
Ben Leferink op Reinink  van Noord Berghuizen liet opnieuw zijn klasse zien. Met zijn snelle laatste slag won hij bijna alle drie onderdelen. Clubgenoot Johan Meijerink bleef hem op straat echter net voor. De allround titel was echter overduidelijk voor Leferink op Reinink.
In de koningsklasse, categorie 5 streden vijfenveertig klootschieters om de eer. Op alle onderdelen was er een ander podium. Luuk ten Dam van Ons Streven legde echter door winst op de straat de basis voor zijn verassende allroundtitel. Een knappe prestatie. Patrick Kristen sloeg toe op het onderdeel veld. Tien schutters schoten daar voorbij de 700 meter in de 5 schoten. Een mooi resultaat voor de nieuwe, en 1ste, veldbaan van Gelderland. Rob Scholten, slingeraar van Niej Haarbig troefde met een worp van ruim 84 meter iedereen af bij het zetten.

De uitstekende organisatie van dit NK werd na afloop door Jeroen Oude Avenhuis, interim voorzitter NKB benadrukt. Hij complimenteerde zowel de NKB wedstrijd- en scheidsrechterscommissie alsmede de organiserende afdeling en vereniging KV Zwolle.