Zaterdag 20 december 2014 was de laatste wedstrijddag van de Grolsch Champions Tour voor de onderdelen veld en zetten. De baan van KV Reutum, waar ook het EK in 2016 zal worden gehouden, lag er weer prima bij. Iedere wedstrijddag waren vrijwilligers van KV Reutum vroeg in touw om de baan blad- en takvrij te maken, zo ook afgelopen zaterdag. De organisatie van de Grolsch Champions Tour ligt in handen van de kernploegcommissie, een commissie van de Nederlandse Klootschietbond. De Champions Tour is een competitie om te bepalen welke sporters in de kernploeg komen. Elke wedstrijddag worden er twee veldwedstrijden en een zetwedstrijd gegooid. Aan het einde van de competitie tellen de vier beste resultaten voor het onderdeel veld en de twee beste resultaten voor het onderdeel zetten.

Jeugd
De jongens beten bij iedere wedstrijddag de spits af. Om 09.00 uur verschenen de eerste sporters aan de start. Bij de jongens was Remco Zanderink, lid van KV Beuningen, na vier wedstrijden al zeker van zijn eerste plaats. Tijdens de laatste wedstrijddag kwamen daar nog een eerste en een tweede plaats bij en zo veroverde de 17-jarige Beuninger de titel bij de jongens, op het onderdeel veld. Ook op het onderdeel zetten bleek de Beuninger hoge ogen te gooien. Een eerste en een tweede plaats waren genoeg om ook dit onderdeel te winnen.

Lisa Jonkers, lid van EDKV Fort uit Drenthe, bleek bij de meisjes ongenaakbaar. Met een maximale score van 24 punten wist zij de Champions Tour voor zich te winnen. Bijzonder detail is dat de afdeling Drenthe zelf weinig mogelijkheden heeft om het onderdeel veld te trainen. Des te knapper is de prestatie van de 16-jarige Drentse.
Iris Luttikhuis, lid van KV Beuningen, won het onderdeel zetten. Zij wist, net als Remco, een eerste en een tweede plaats te behalen. Hierdoor kon zij de gouden medaille in ontvangst nemen van bondscoach Jos klein Gebbink.

Dames
Bij de dames was het voorafgaand aan de laatste wedstrijddag op het onderdeel veld nog spannend. Silke Tulk, lid van KV Kleine David, streed met name tegen Kim Schurink (KV de Toekomst) en de twee zussen Lindsay en Joyce Leussink. Uiteindelijk bleek dat Tulk de beste papieren had en met een maximale score van 40 punten het onderdeel veld te winnen.
Bij het onderdeel zetten pakte ze eveneens de volledige winst door op twee wedstrijddagen dit onderdeel te winnen. Silke Tulk kreeg de medaille uit handen van bondscoach Egbert Boschman.

Heren
Rob Scholten, lid van KV Niej Haarbig, wist op de laatste dag zijn zege veilig te stellen. De 25 jarige inwoner van Harbrinkhoek wist beide wedstrijden te winnen en bleef zodoende zijn naaste concurrent Melle Analbers (KV Ons Streven) nipt voor in het eindklassement. De rollen waren bij het onderdeel zetten omgedraaid. Melle Analbers won dit onderdeel door de maximale score van 30 punten te pakken, Rob Scholten werd op dit onderdeel tweede. De winnaars ontvingen hun medaille uit handen van bondscoach Jan Wiegers.

Fijne kerstdagen en een goed 2015 gewenst namens de KC,

Daguitslag veld

Eindstand veld

Daguitslag zetten

Eindstand zetten

Melle Analbers (winnaar zetten) en Rob Scholten (winnaar veld)