Image

Onder regenachtige omstandigheden werd er afgelopen zondag in Exel gestreden om de  klootschietcuptitels. Na een lang cupseizoen plaatsen wisten negen twentse(van de tien finalisten) teams zich te plaatsen voor deze finales. De teams bleken aan elkaar gewaagd. Vier van de vijf finales waren bijzonder spannend en werden beslist na verlenging.

De veteranen heren beten het spits af. In een spannende wedstrijd – bestaande uit tweemaal drie rondes en een eventuele beslissing over twee rondes – bleken de heren van Noord-Berghuizen net iets sterker dan die van Nooit Gedacht.
Ook de dames veteranen maakten er een enerverende strijd van. Het verschil werd nooit groter dan enkele tientallen meters. De beslissing werd uiteindelijk met een verschil van 27 meter gewonnen door de dames van HKV Hengelo. De ervaren ploeg van Lattrop Breklenkamp werd eervol tweede.
De dames van Zwolle, Gld.,en Huier schotelden het publiek een erg wisselend wedstrijdbeeld voor. Na een ruime winst van Huier in de eerste ronde sloeg Zwolle keihard terug, met drie schoten voorsprong in de tweede ronde. In de beslissingsronde startte Zwolle wederom sterk, maar Huier, waarbij Sabine Derkink de drie Leussink zussen vergezelde, kwam knap terug en won de titel met een schot voorsprong.
De jeugdfinale ging tussen de teams van Mander en Neij Haarbig. Mander schoot overtuigend uit de startblokken en pakte eenvoudig de eerste ronde. Daarmee was het kruit van deze talentvolle jonge ploeg verschoten. Neij Haarbig sloeg met constant schieten in de tweede en beslissingsronde hard toe.
Bij de heren was er sprake van een bijzondere confrontatie. Het kwartet van Nooit Gedacht uit Noord~Deurningen was als eerste kogelwerpteam sinds de samenvoeging tussen beide klootschietbonden aanwezig in deze herenfinale. Het ervaren team van Mander ging op jacht naar prolongatie van haar titel. Onder impuls van Robert Meijer, dit seizoen in verband met een blessure vakkundig vervangen door Frank Oude Luttikhuis, wonnen de Manderse heren na een lastige start de eerste ronde om vervolgens Nooit Gedacht kansloos te laten in de tweede ronde. Een bijzondere titelprolongatie.

NKB bestuurslid Hanneke Aalbers prees na afloop het sportieve verloop van dit cupseizoen en reikte de winnende team de bokalen en medailles uit.