Duitsers heersen tijdens tweede dag EK Klootschieten
Op een zonovergoten Haarlerheidebaan in Reutum werd tijdens de tweede dag van het EK klootschieten het onderdeel zetten afgewerkt. Zoals vooraf verwacht op dit onderdeel waren het de Duitsers die domineerden met hun speciale technieken m.b.v. een springplank of de “discus-worp”. Iedere sporter mocht 3 keer werpen waarbij de totaalafstand wordt opgeteld voor het klassement. De Duitse overmacht werd vandaag ook nog weer eens geëtaleerd: alle individuele medailles gingen naar Duitsers evenals alle gouden en zilveren medailles van het Landenklassement. De strijd tussen de bonden FKV (Ost-Friesland) en VSHB (Schleswig Holstein) was redelijk in evenwicht: de FKV behaalde 5 individuele medailles waarvan 3 keer goud terwijl de Schleswig Holsteiners 7 individuele medailles in de wacht wisten te slepen waarvan 1 keer goud. In het landenklassement behaalden beide Duitse bonden 2 keer goud en 2 keer zilver. In het landenklassement wist Nederland, evenals de Ieren, 2 keer brons te bemachtigen. De meisjes en dames waren bij Nederland verantwoordelijk voor dit succes.

Zetten Jongens
Bij de jongens was het podium geheel voor de Duitse sporters van de bond VSHB (Schleswig Holstein). Eerste werd Yannes Runge met een afstand van 238 meter gevolgd door zijn teamgenoten Jonas Schildt (223 meter) en derde Momme Neumann (219 meter). Zij waren het dan ook die het ploegenklassement met overmacht wonnen. De Nederlandse ploeg is vierde geworden op dit onderdeel.

Zetten Meisjes
In de laatste groep was het Jasmina Doolmann van de bond FKV (Ost-Friesland) die tot een totaalafstand van 154,59 meter kwam en daarmee het goud veroverde. Daarmee wist ze exact 10 meter verder te gooien dan de nummer twee Indra Gieseler (VSHB). De derde plaats was voor Saskia Block eveneens van de VSHB met 143 meter . Even leek het erop dat Renske Arens voor een daverende verrassing zou zorgen. Na twee worpen had ze al een afstand van 98 meter gegooid maar helaas was haar laatste worp iets minder waardoor ze op een zeer verdienstelijke zesde plaats eindigde. De drie Nederlandse meiden wisten in het landen klassement beslag te leggen op een bronzen plak.

Zetten Dames
Overtuigend winnares werd Anke Redelfs van de FKV in een nieuw Europees record van 192,11 meter. De tweede plek was voor haar teamgenoot Lena Stulke met 176 meter. Katharina Hermann van de VSHB wist met een afstand van 168 meter beslag te leggen op de bronzen plak. Merlin Leussink wist een knappe 6e plaats te bemachtigen midden tussen het Duitse geweld. Zij kwam slechts 5 meter tekort voor een podiumplek. Toch was er opnieuw succes voor de Nederlandse ploeg, want zij werden derde in het landenklassement.

Zetten Heren
Na de middag begonnen de heren aan hun toernooi. De weersomstandigheden waren zeer gunstig want er was sprake van enige wind in de rug. Er werden dan ook fabelachtige afstanden geworpen. De winnaar Hendrick Rudebusch (FKV) kwam tot een fabelachtige afstand van in totaal 286,42 meter, met daarbij een verste worp van liefst 96,71 meter. Jan Johannsen (VSHB) legde beslag op het zilver terwijl Sören Bruhn (FKV) de bronzen plak veroverde. De winnaar van 2012 en daarmee titelverdediger voor dit EK, Thore Fröllje raakte bij het ingooien geblesseerd en moest helaas afhaken. De beste Nederlander was Melle Analbers met een totaal afstand van 234,24 meter waarmee hij op een zeer knappe 12e plaats eindigde.

Hendrick-Rüdebusch

Jasmina Doolman