Zondag 24 juni jl. vonden de wedstrijden om het NK Klootschieten plaats op de banen van KV. De Veldhoek in Geesteren. De ruim 200 beste klootschieters van Nederland streden zowel bij de dames als de heren om de nationale titels in 4 categorieën op de onderdelen straat, veld en zetten. Daarnaast was er tevens de strijd per categorie om de felbegeerde allround titel. Ondanks de regenachtige omstandigheden waren er in de meeste categorieën boeiende wedstrijden te zien.

 

nk klootschieten 2012 1 small

 

In categorie 5, de koningsklasse, wist Luuk ten Dam (Ons Streven) bij de heren beslag te leggen op de fel begeerde allround titel. Op de afzonderlijke onderdelen behaalde hij een podiumplek met een zilveren plak op het veld. Het onderdeel straat werd verrassend gewonnen door nieuwkomer Robert Blankenvoort (KV Mander) terwijl Rob Scholten (Niej Haarbig) zowel op het veld als bij het zetten de gouden medaille wist te veroveren.

 

Bij de dames in categorie 5 ging de allround titel zoals verwacht naar favoriet en Europees Kampioen Silke Tulk (KV Kleine David). Zij pakte goud zowel op het onderdeel veld als zetten en behaalde op straat een zilveren medaille. Kim Schurink (Noord Berghuizen) pakte zeer knap het goud op straat.

 

In categorie 6 bij de heren was de allround titel voor Richard Vlierman (KV Niej Haarbig). Hij wist het onderdeel zetten te winnen en behaalde een 3e plaats op straat. De overwinning op straat was voor Raymond Borggreve (Ons Streven) terwijl Robert Meijer (KV Mander) het onderdeel veld op zijn naam schreef. Bij de dames eindigden Annemarie Leusman (KV Mander) en Sandra Booijink (KV Manderveen) op een gedeeld eerste plaats in het allround klassement. Op de straat veroverde Sandra Booijink het goud terwijl Annemarie Leusman beslag wist te leggen op het brons. De gouden plak op de onderdelen veld en zetten werd beide gewonnen door Annemarie Leusman.

 

In categorie 7 was de allround titel voor Bennie Rekers (Ons Streven). Hij wist het onderdeel straat te winnen en pakte de 2e plaats op veld en de 3e plaats bij het zetten. Ben Leferink op Reinink (Noord Berghuizen) wist zowel op veld als bij het zetten beslag te leggen op de gouden plak.

 

Bij de dames in categorie 7 eindigden Marga Overgoor (KV Dijkhoek) en José ten Dam (Ons Streven) op een gedeeld eerste plaats. Marga Overgoor veroverde een gouden plak op de onderdelen straat en zetten terwijl José ten Dam met overmacht het onderdeel veld wist te winnen en een 3e plaats veroverde zowel op straat als bij het zetten.

 

In categorie 8, de veteranen, wist Hans Nijland (Kolkersveld) beslag te leggen op de allround titel. Hij wist zowel op straat als bij het zetten de gouden plak te veroveren en een zilveren plak op het veld. Joop Platvoet (Kolkersveld) wist het onderdeel veld op zijn naam te schrijven.

 

Bij de dames in categorie 8 ging de allround titel naar Miep Mekkelholt (Noord Berghuizen). Zij wist zowel het onderdeel straat als veld op haar naam te schrijven. Het zetten werd gewonnen door Joke Spit (HKV).