Zondag 19 juni 2011 jl. vonden de Nederlandse kampioenschappen klootschieten voor Junioren plaats.

Deze wedstrijden werden gehouden op de banen van K.V. Kolkersveld uit Losser. Het was voor het eerst dat deze vereniging een Nederlands Kampioenschap organiseerde.  Alles was tot in de puntjes verzorgd, en het zal dan ook zeker niet de laatste keer zijn dat de Nederlandse Klootschietbonden te gast waren in Losser.

De weersomstandigheden waren niet optimaal, echter de resultaten daarentegen waren prima en tevens was er volop spanning in de verschillende klassen!

Rond de klok van 9 uur verzamelden de kleinste klootschieters zich om in klasse 1 te strijden om de Nederlandse titel. Op drie onderdelen, te weten straat, veld en zetten, werd er gestreden om de prijzen.

 

In klasse 1 bleek Karlijn Greven van K.V. Nooit Gedacht het sterkst te zijn op de onderdelen straat en veld.

Ayleen groot Obbink van K.V. Onderlingen greep de titel op het onderdeel zetten.

De allroundtitel, een t-shirt voor de beste sporter(ster) op drie onderdelen, ging naar Karlijn Greven.

Bij de jongens in klasse 1 bleek Edwin Bergink van Steeds Vooruit het best uit de voeten te kunnen op de verschillende onderdelen. Hij wist alle drie onderdelen te winnen en dus ging hij ook naar huis met het felbegeerde t-shirt.

 

In klasse 2 was het Britt Blokhuis van K.V. Beuningen die bij de meisjes alle drie titels wist te veroveren. Vanzelfsprekend won zij dus ook de Allround-titel en ging zij met het oranje t-shirt naar huis. Bij de jongens was het Max Heitkamp van K.V. Noord Berghuizen die het beste bleek te zijn over drie onderdelen. Met deze prestatie prolongeerde hij zijn titel van vorig jaar.

Na het middaguur was het tijd voor de oudere jeugdleden.

 

In categorie 3 werd een spannende strijd uitgevochten tussen Melle Analbers van Ons Streven, Bart Kamphuis van K.V. Mander en Jochem Wennink van K.V. de Brink.

Jochem wist de straat te winnen, Melle won de onderdelen veld en zetten. Bart werd op elk onderdeel verdiend tweede.

De Allround-titel ging uiteindelijk naar Melle Analbers, die dankzij zijn derde plaats op de straat één punt meer had dan Bart Kamphuis.

Bij de meisjes was het Maaike Haamberg van K.V. De Toekomst die, dankzij haar overwinningen op het veld en zetten, het Allround-shirt in ontvangst mocht nemen.

Als laatste gingen de oudste jeugdleden van start.

 

Bij de meisjes waren enkele favorieten aan te wijzen. Zo stond wereldkampioene Joyce Leussink op de startlijst, net als haar zussen Merlin en Lindsay. Ook Kim Schurink behoorde tot de favorieten van de dag. Dat het spannend zou worden in deze klasse, stond dus op voorhand al vast.

Na drie onderdelen bleek Kim Schurink van K.V. Noord Berghuizen het best gepresteerd te hebben over de drie verschillende onderdelen en ging dan ook terecht met de Allround-titel naar huis.

Bij de jongens was het Bas Senger uit Beuningen, zilveren medaille winnaar bij het afgelopen WK in Tilligte, die het sterkst bleek te zijn op de drie onderdelen en daarmee ook de allround-titel in de wacht sleepte.