Afgelopen weekend werd in het Ierse Ballincurrig voor de 37e keer het King & Queen of the Roads festival gehouden. Bij de mannen won de Ier David Murphy, bij de dames Silke Tulk. Beide winnaars wonnen de titel voor de zesde keer. 

Jeugd 
Op vrijdag was Sophie het eerste jeugdlid dat in actie kwam. Zij gooide een rechtstreeks duel tegen Hannah Cronin. In een ijzersterk duel van de Harbrinkhoekse klootschietster van K.V. Niej Haarbig, won ze  met gemak van haar Ierse tegenstander met een schot verschil. 

Op zondag kwam er een Nederlands duo in actie; Britt Rolink van KV Beuningen en Tim Hendriks van KV De Brink. Zij begonnen niet overtuigend, maar wisten halverwege de wedstrijd de leiding te pakken en stonden deze niet meer af. Uiteindelijk won het Nederlandse duo ook met een schot verschil van hun Ierse en Duitse concurrenten. 

Heren
Zaterdag kwam Bas Senger van KV Beuningen in actie. Hij moest het in zijn halve finale opnemen tegen de Ieren Thomas Mackle en James O’Donovan. 

Bas gooide een goede wedstrijd, maar kwam helaas tekort voor een plek in de finale. In zijn halve finale was Thomas Mackle de winnaar. In de andere halve finale was de titelverdediger David Murphy te sterk voor zijn concurrenten. In de finale wist Murphy overtuigend te winnen, met twee schoten verschil. Een paar schoten voor het einde gaf Mackle op en verliet de wedstrijd. 

Dames
Lindsay Leussink kwam op vrijdag in actie. De geboren Almelose, lid van KV De Huier, nam tijdens dit toernooi afscheid van haar klootschietcarrière. Helaas kwam ze tijdens haar halve finale tekort en moest de winst laten aan de Duitse Martina Goldenstein. In de tweede halve finale wist de Albergse Silke Tulk, lid van KV Kleine David uit Fleringen, eenvoudig af te rekenen met de beide Ierse dames Denise Murphy en Maria Nagle. Met twee schoten verschil werd deze wedstrijd ook voortijdig beëindigd.

In de finale op zondag was er korte tijd sprake van spanning. Silke gooide een prima wedstrijd, Martina maakte bij haar derde schot al een fout en liep daardoor achter de feiten aan. Halverwege kwam de Duitse nog iets terug, maar verderop maakte ze wederom een fout. Hierdoor kon Tulk uitlopen tot een comfortabele winst van twee schoten verschil.

Mediaclips:
TwenteFM – maandagochtend 

De Lunch – RTV Oost – (vanaf 08.50min.)\

TC Tubantia 

Irish Examiner – maandag

Irish Examiner – vrijdag