Het afgelopen weekend is in Ballincurrig in Ierland het officieuze wereldkampioenschap Roadbowling gehouden. Namens Nederland waren Arjan Hassink en Silke Tulk uitgenodigd. Het Nederlandse team bestond uit een 24 koppige delegatie uit alle windstreken van het klootschieten. Gekleed in mooie waterdichte jassen zorgen ze voor veel sfeer op de Ierse straat.

 

Arjan Hassink:

Arjan speelde op zaterdag zijn halve finale tegen Aidan Murphy en Martin Coppinger. Arjan haalde hier een knappe tweede plaats door Aidan te verslaan. Dit was echter niet genoeg voor een finaleplaats. Deze moest hij laten aan de uiteindelijke winnaar Martin Coppinger die in een bloedstollende finale wist af te rekenen met David Murphy.

 

Silke Tulk:

Silke haalde wel de finale en moest hier op zondag aantreden tegen Kelly Mallon. Silke begon goed aan haar wedstrijd en nam direct een mooie voorsprong. Door een mindere worp door de bocht kwam Kelly Mallon weer terug in de wedstrijd en kwam zelfs weer voor te liggen. Maar door drie geweldige schoten nam Silke weer de leiding met een voorsprong van bijna een worp-lengte en dit bouwde ze uit tot anderhalve worplengte voorsprong. Door twee fantastische schoten van Kelly Mallon en twee mindere van Silke werd de voorspong teniet gedaan. De beslissing moest vallen in het laatste schot, eerst was het de beurt aan Silke en die had een geweldig schot dat zelfs 47,36 meter over de finischlijn ging. Hier had Kelly geen antwoord op. Ze bleef ruim voor de finischlijn en zo werd Silke Tulk Queen of the Roads.

 

Zoals was te verwachten bleef het nog lang onrustig in het Nederlandse kamp die avond……………..