Dit jaar werden de finales op het veld gehouden op zondag 13 september op de Haarleheidebaan te Reutum. Als eerste wedstrijd stond de finale voor de heren veteranen gepland om 10.00 uur. In deze finale moest Kluppelshuizen 1 het opnemen teen het team van de Huier, beide van de afdeling Midden Twente. De eerste ronde had de Huier ruim de overhand, mede door een wat grieperige speler van Kluppelshuizen waardoor zij aardig te kort kwamen, wist de Huier met bijna een schot voorsprong het eerste punt te pakken. In de tweede ronde werd er gewisseld bij Kluppelshuizen, Harry Hofste werd vervangen door Gerard Weerink en de tweede ronde werd direct bijzonder spannend. Tot aan het laatste schot bleven beide ploegen gelijk opgaan. Het laatste schot van Kluppelshuizen eindige tegen een boom, De Huier hoefde er alleen maar voorbij te schieten en de winst zou binnen zijn. Echter, ook de Huier wist diezelfde boom te raken, waardoor beide teams op gelijke hoogte kwamen. Er werd vervolgens nog een ronde gespeeld om tot een winnaar te kunnen komen. Ook in deze extra ronde gingen beide teams gelijk op. Bij het laatste schot was het nog gelijk, maar het bleek dat Paul Masselink van de Huier net iets meer vaart had dan Henny Lohuis van Kluppelshuizen, waardoor de Huier de NKB-cup voor de heren veteranen wist te winnen.

Vervolgens werd de wedstrijd bij de dames vetaren afgewerkt. In deze finale stonden de teams van Lattop Breklenkamp en HKV, beide van de TKC, tegenover elkaar. Het was een bijzonder spannende wedstrijd en het was duidelijk zichtbaar dat beide teams in de finale thuishoorden. De strijd ging steeds gelijk op. De eerste ronde ging naar  Lattrop Breklenkamp, waarna vervolgens de dames van HKV op gang kwamen en de tweede ronde wisten te winnen. Er moest dus een beslissing aan te pas komen om tot een uiteindelijke winnaar te komen. Spannend was het tijdens de beslissing zeker. Beide teams gaven geen handbreedte weg, echter de dames van HKV bleken toch net iets beter en wisten de beslissing te winnen en daarmee de NKB cup voor de veteranen dames op het veld.

Om 12.00 uur stonden weer de Kluppelshuizen en de Huier tegenover elkaar. Dit keer waren het de dames die tegen elkaar moesten strijden om hoogste eer. Konden de dames van de Huier de dubbel pakken dit jaar, na ook de NKB-cup op de straat al gewonnen te hebben? Het beloofde een spannende wedstrijd te worden en zo geschiede het. In de eerste ronde ging de Kluppelshuizen aan de leiding na het eerste schot, echter de Huier was er op gebrand de dubbel te pakken en wist geleidelijk aan terug te komen. Na 2 rondes binnen de 1e ronde kwamen beide teams gelijk, waarna de Huier doorzette en uiteindelijk het 1e punt met ongeveer 30 meter verschil wist te winnen. Toen de 2e ronde, ook hier was het bijzonder spannend want beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd. Tot aan het omlegpunt ging men gelijk op, maar ook daarna was het weer de Huier die sterker was en uiteindelijk ook de 2e ronde wist te winnen en hiermee de dubbel wist te pakken. Een bijzondere prestatie, want het team van Huier bestaat uit nog allemaal jeugdspelers en debuteerden dit jaar voor het eerst in de damesklasse.

Kluppelshuizen was dit jaar sterk vertegenwoordigd in de finales, want na al in twee finales gestaan te hebben, kwamen zij om 13.00 uur nogmaals uit, nu in de finale voor de jongens. In deze finale gingen zij de strijd aan met Niej Haarbig. Beide teams speelden als gemengd team, 3 jongens en 1 meisje per team. Tijdens het eerste gedeelte van de 1e ronde gingen beide teams redelijk gelijk op, echter halverwege bleek toch Kluppelshuizen de betere papieren te hebben en wisten zij een voorsprong op te bouwen van bijna 1 schot. Toen de tweede ronde, deze was aanmerkelijk spannender. Beide teams gingen de hele wedstrijd gelijk op. Voor het laatste schot was het Niej Haarbig zelfs dat voor lag, echter bij Kluppelshuizen hebben ze Tim Meijer, een van de grotere talenten binnen de vereniging, en ook nu liet hij weer zien waarom. Een perfect schot, mooi geplaatst met gigantisch veel vaart zorgde ervoor dat het Niej Haarbig was dat nu geen misser kon permitteren. De druk was echter zo groot dat het laatste schot van Niej Haarbig niet zuiver geplaatst werd waardoor zij bij lange na niet bij de kloot van Tim Meijer kwamen en hiermee de NKB-cup verspeelden ten gunste van het team van Kluppelshuizen.

De strijd der giganten, zo kon men de finale bij de heren wel noemen. De op dit moment 2 sterkste teams binnen de Nederlandse Klootschieters Bond, Oud Ootmarsum en Niej Haarbig, gingen de strijd met elkaar aan om 14.00 uur. Alle grote namen binnen de beide verenigingen waren aanwezig. Het beloofde op papier een bijzonder spannende wedstrijd te worden, en beide teams lieten dan ook zien waarom zij in de finale stonden. De eerste ronde kende lange schoten, maar ook kortere schoten, vooral aan de kant van Niej Haarbig. Dit resulteerde dan ook in een winst voor Oud Ootmarsum na de 1e ronde. Niej Haarbig liet het er echter niet bij zitten. Citaat van een supporter: 'N eerstn pannkook'n gef wie altied aan de wichter'. Nog nooit eerder wist dit team, dan voortkomt uit een fusie tussen KV Harbrinkhoek en KV Nieuwbouw, de cupfinale op het veld te winnen. Met vlaggen en vaandels werd het team aangemoedigd, dit kon echter niet voorkomen dat zij in de tweede ronde matig van start gingen. Echter na 1 ronde was het weer zo goed als gelijk. Het teams van Oud Ootmarsum was bijzonder goed op dreef, maar het team van Niej Haarbig kwam langs zij halverwege de  2e ronde. Niej Haarbig nam enige afstand, maar moest dit in het laatste gedeelte toch weer inleveren, waardoor het toch nog spannend werd aan het eind. Door een zeer goed schot van Oud Ootmarsum moest Niej Haarbig alles uit de kast halen om in de strijd te blijven. Het was Richard Vlierman die het toch nog spannend wist te maken, want zijn laatste schot trok wel erg veel naar link waardoor zijn kloot vroegtijdig de berm in dreigde te gaan. Het ging echter toch goed en de kloot rolde enige meters voorbij die van Oud Ootmarsum, waardoor het gelijk spel werd en er een beslissing gespeeld diende te worden. En zo geschiedde het, de beslissing kwam er en beide teams gingen nogmaals met elkaar de strijd aan wat resulteerde in een zinderende finale. Het was echter Niej Haarbig dat de beste papieren bleek te hebben en de voorsprong in het laatste gedeelte wist uit te bouwen en uiteindelijk het felbegeerde kampioenschap binnen wist te halen.