Zondag 23 juni vonden in Geesteren de wedstrijden om het NK Klootschieten plaats. Dit jaar was KV de Huier uit Geesteren de organiserende vereniging. De ruim 200 beste klootschieters van Nederland streden zowel bij de dames als de heren om de nationale titels in 4 categorieën op de onderdelen straat, veld en zetten.

Daarnaast was er tevens de strijd per categorie om de felbegeerde allround titel. Er waren in de verschillende leeftijdscategorieën bijzonder spannende wedstrijden te zien

‘s Ochtends om 9 uur werd het NK geopend door de dames van categorie 5. Al vrij snel werd duidelijk dat op regerend Europees en Nederlands Kampioene Silke Tulk (KV Kleine David) ook dit jaar geen maat stond. Zij wist alle drie de onderdelen te winnen en daardoor ook, net als vorig jaar, de allroundtitel mee naar huis te nemen.

In categorie 5 bij de heren was het de jonge Bas Senger die vriend en vijand wist te verrassen met twee overwinningen. Zowel op de straat als op het veld wist hij de concurrentie voor te blijven. Het onderdeel zetten werd, zoals verwacht, gewonnen door Rob Scholten (KV Niej Haarbig). Door de twee overwinningen van Senger, wist hij ook de allroundtitel voor zich op te eisen in de koningsklasse bij de heren.

 

In categorie 6 bij de dames wist Annemarie Leusman (KV Mander) de onderdelen straat, veld en zetten op spectaculaire wijze te winnen. Hierdoor won ze ook de allroundtitel in deze klasse.

In categorie 6 bij de heren ging de allroundtitel, net als vorig jaar, naar Richard Vlierman (KV Niej Haarbig). Vlierman wist het onderdeel straat te winnen en eindigde op de derde plaats bij het onderdeel veld en zetten. Raymond Borggreve (Ons Streven) won het onderdeel veld en Mark oude Luttikhuis (KV Mander) wist beslag te leggen op de gouden medaille bij het onderdeel zetten.

 

Dames categorie 7 kende één grote winnaar in de persoon van José ten Dam (Ons Streven). Zij wist het onderdeel veld en zetten te winnen en behaalde een tweede plaats op het onderdeel straat. Hiermee was ze ook verzekerd van de allroundtitel in deze damesklasse.

Bij de heren wist Nico Peters (KV Lattrop Breklenkamp) het onderdeel straat te winnen, Gerrit Hofsté (KV Oud Ootmarsum) won het onderdeel veld. Wim Meijer (KV Kluppelshuizen) won het onderdeel zetten. Door naar het gemiddelde puntenaantal te kijken werd duidelijk dat in categorie 7 twee allroundwinnaars zaten. Nico Peters en Gerrit Hofsté werden beide gekroond tot allroundwinnaar van deze klasse.

 

In categorie 8, de veteranen, wist Hans Nijland (Kolkersveld) beslag te leggen op de allround titel. Hij wist alle drie de onderdelen te winnen en was daarmee eenvoudig verzekerd van de allroundtitel.

Bij de dames van categorie 8 ging de allroundtitel naar Sanny oude Luttikhuis (KV Wilskracht). Zij wist alle drie de onderdelen, met overmacht te winnen.

De winnaars van het allroundklassement zijn verzekerd van een plaats op het NK Klootschieten in 2014.