Zondag 9 september zijn de finales om de NKB Veldcup verschoten. Deze finalewedstrijden werden onder prima weersomstandigheden gehouden op de prachtige Haarleheidebaan in Reutum. Met name de teams van Oud Ootmarsum en Mander wisten deze finalewedstrijden te overheersen.

 

heren veteranen veldcup 2012 small

 

Veteranen Heren: Kluppelshuizen – Oud Ootmarsum

Om 10:00 uur beten de heren veteranen de spits af. De finale ging tussen Oud Ootmarsum en Kluppelshuizen. Van meet af aan werd duidelijk dat Oud Ootmarsum oppermachtig was in deze finale. Met name door toedoen van Jan Bonke en Gerrit Hofste nam Oud Ootmarsum tijdens de eerste ronde een duidelijke voorsprong. Deze voorsprong werd gestaag uitgebouwd tot 2 schoten. Tijdens de tweede ronde begon Oud Ootmarsum wederom met een voorsprong maar door een misser van de zijde van Oud Ootmarsum kwam Kluppelshuizen langszij. Kluppelshuizen vocht voor wat het waard was maar uiteindelijk bleek Oud Ootmarsum te sterk met bijna 1 schot voorsprong. Hiermee wist het team van Oud Ootmarsum voor het tweede achtereenvolgende jaar zeer verdiend de NKB Veldcup te veroveren. Het winnende team van Oud Ootmarsum bestond uit: Jan Bonke, Gerrit Hofste, Harrie Oude Vrielink en Gerrit Heerink.

 

dames veteranen velkcup 2012 small

 

Veteranen Dames: HKV – Lattrop Breklenkamp

In de finale van de dames veteranen was het team van HKV (Hengelo) duidelijk te sterk voor het team van Lattrop Breklenkamp. Het team van Lattrop Breklenkamp schoot naar haar mogelijkheden echter het jongere team van HKB (gemiddelde leeftijdsverschil ca. 5 jaar in het voordeel van HKV) bleek uiteindelijk te sterk. Beide ronden werden gewonnen door het team van HKV met een verschil van ca. 50 meter. HKV veroverde hiermee voor het 4e achtereenvolgende jaar de NKB Veldcup, een zeer knappe prestatie! Het team van HKV bestond uit: Lies Kemna, Lies Lenferink, Joke Spit en Judith Dijkstra.

 

dames veldcup 2012 small

 

Dames: Niej Haarbig – Oud Ootmarsum

De finale bij de dames ging dit jaar tussen Niej Haarbig en Oud Ootmarsum. Niej Haarbig begon de wedstrijd met een misser en liep hierdoor de gehele eerste ronde achter de feiten aan. Mede door nog enkele mindere schoten van de zijde van Niej Haarbig en een foutloot optreden van Oud Ootmarsum werd de eerste ronde gewonnen met een voorsprong van bijna 2 schoten. Tijdens de tweede ronde was er sprake van een echte wedstrijd die spannend was tot bijna het einde toe. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op echter 2 schoten voor het eind nam Oud Ootmarsum na een super schot van Ellis Steggink een duidelijke voorsprong van ca. 50 meter die niet meer uit handen werd gegeven. Hiermee waren de dames van Oud Ootmarsum de terechte winnaar van de NKB Veldcup. Het damesteam van Oud Ootmarsum bestond uit: Merlin Oude Nijhuis, Laura Oude Vrielink, Ellis Steggink en Chantal Oude Nijhuis en reserve Leonie Steggink.

 

jongens veldcup 2012 small

 

Jongens: Mander – Oud Ootmarsum

De finalewedstrijd bij de jongens ging tussen het team van Mander en Oud Ootmarsum. Titelverdediger Mander bleek ook dit jaar in de finale tegen Oud Ootmarsum duidelijk te sterk. De eerste ronde werd door Mander met een voorsprong van bijna 1 schot winnend afgesloten. Ook de 2e ronde wisten zij te winnen met een voorsprong van ca. 60 meter. Hiermee werd voor het tweede achtereenvolgende jaar de NKB Veldcup zeer terecht veroverd door de sterke jongens van Mander. Het team van Mander bestond uit: Arjan Blankenvoort, Kenneth Schuurman, Mark Tijkorte, Bart Kamphuis en reserve Mara Veenstra.

 

heren veldcup 2012 small

 

Heren: Mander 1 – Oud Ootmarsum 1

Het slotstuk van de dag werd gevormd door de finale bij de heren tussen de teams van Mander en Oud Ootmarsum. Deze wedstrijd tussen de “eeuwige rivalen” werd een zeer vermakelijke strijd voor het publiek. De eerste ronde begon Mander met een fantastisch schot van nieuwkomer Robert Blankenvoort waardoor meteen een voorsprong van bijna 30 meter werd opgebouwd. Oud Ootmarsum vocht zich goed terug in de wedstrijd waardoor beide teams halverwege de wedstrijd gelijk lagen. Naarmate de wedstrijd vorderde bouwde Mander een lichte voorsprong op die uiteindelijk resulteerde in de winst van de eerste ronde met een voorsprong van ca. 40 meter. De tweede ronde was ongekend spannend. Oud Ootmarsum begon de wedstrijd goed en mede door enkele mindere schoten van Mander werd halverwege de wedstrijd een voorsprong opgebouwd van ca. 60 meter. Oud Ootmarsum wenste deze voorsprong niet prijs te geven echter de mannen van Mander kwamen zeer sterk opzetten. Door enkele formidabele schoten aan het eind van de tweede ronde door Mark Oude Luttikhuis en Robert Meijer wist Mander deze pas na het laatste schot ook in haar voordeel te beslissen met een voorsprong van ca. 20 meter. Hiermee was de winst van de NKB Veldcup voor het tweede achtereenvolgende jaar een feit voor het team van Mander. Het team van Mander bestond uit: Robert Blankenvoort, Martijn Veldscholten, Mark Oude Luttikhuis, Robert Meijer en reserve Rene Blankenvoort.