ImageZaterdag 13 maart jl. zijn de laatste wedstrijden van de Grolsch Champions Tour straat gespeeld. Dit alles gebeurde in Losser, op de straatbaan van Kolkersveld. Uit de selectiewedstrijden komen de deelnemers aan het WK naar voren. De heren mogen 6 deelnemers afvaardigen, de dames 4, de jongens 3 en de meisjes 2. In alle klassen moest de laatste wedstrijddag nog de nodige beslissingen opleveren. Dit resulteerde dan ook in zeer sportieve en spannende wedstrijden.

Image
Straatwedstrijden

Op de Drielandweg in Losser werden 2 van de 4 selectiewedstrijden gegooid. De overige wedstrijden werden gegooid in Bussloo en in Fort (Drenthe).
Bij de meisjes vochten de zussen Leussink om de titel, op de voet gevolgd door Kim Schurink. Na een spannende serie wedstrijden was het uiteindelijk Merlin Leussink (K.V. de Huier, Almelo) die er met de titel vandoor ging voor haar zus Lindsay (K.V. de Huier, Almelo ).
Bij de jongens waren het Bas Senger, Bjorn ten Dam en Jerry Dekker die de strijd met elkaar aangingen. Nadat de jongens qua puntenaantal gelijk stonden, en er dus gekeken werd naar het aantal schoten, kwam Bas Senger (K.V. Beuningen, Beuningen) als winnaar uit de bus gevolgd door Jerry Dekker (EDKV Fort, Zuidwolde) en Bjorn ten Dam (Tilligte). Deze drie jongens zullen Nederland dan ook vertegenwoordigen tijdens het WK.
Bij de dames was het ook spannend tot het laatste schot. De strijd was hier vooral nog spannend tussen de nummers 4 en 5. De plaatsen 1 t/m 3 waren zo goed als ingevuld. Merle Wesselink (K.V. Manderveen) en Natalie de Olde (K.V. ’t Meugien, Meppel) stonden voor aanvang van de laatste wedstrijd op een gedeelde 4e plaats terwijl er 4 dames mogen deelnemen aan het WK. Saskia Wiegers (K.V. Respelhoek, Borculo), Silke Tulk (K.V. Kleine David, Albergen) en Chantal oude Nijhuis (K.V. Oud Ootmarsum, Weerselo) stonden er na 3 wedstrijden zo goed voor dat hier eigenlijk geen veranderingen meer in konden komen. Saskia Wiegers werd overtuigend winnaar op de voet gevolgd door Chantal oude Nijhuis die door een blessure van Silke Tulk steeg naar een 2e plaats. Silke Tulk eindigde op de 3e plaats en Natalie de Olde werd met 1 punt voorsprong op Merle Wesselink nipt 4de.
Bij de heren waren de wedstrijden ook erg spannend. Ook hier moest de laatste wedstrijddag nog de nodige beslissingen brengen. Harold Dolleman (K.V. Klein Dochteren, Zutphen) wist hier de titel in de wacht te slepen gevolgd door Niek Egbers (K.V. Steeds Vooruit, Oldenzaal). Robert Meijer (K.V. Mander, Albergen) werd derde gevolgd door teamgenoot Mark oude Luttikhuis (Mander, Rheden). De plaatsen 5 en 6 werden ingevuld door René Fox (K.V. De Brink, Ootmarsum) en Ivo Egbers (K.V. Steeds Vooruit, Oldenzaal). Deze heren zullen op 16 mei a.s. aan de start verschijnen tijdens de straatwedstrijden van het WK.

Image
Allround
Ook dit jaar was er een allround klassement. Dit klassement is voor sporters die op alle drie onderdelen van de Champions Tour uitkomen. Het winnen van de allround titel staat bij vele sporters hoog op hun verlanglijst omdat dit toch een extra dimensie in de sport is. Bij de meisjes ging de allround titel naar Lindsay Leussink (K.V. de Huier, Almelo). Bas Senger (K.V. Beuningen, Beuningen) was bij de jongens de sterkste over drie onderdelen. Silke Tulk (K.V. Kleine David, Albergen) wist bij de dames de allround titel te winnen net als vorig jaar. Ook Mark oude Luttikhuis (K.V. Mander, Rheden) prolongeerde zijn titel en werd Allround Kampioen van het jaar 2009-2010 bij de heren.

WK2010

Het WK zal dit jaar plaatsvinden in de gemeente Dinkelland en wordt gehouden op 14, 15 en 16 mei 2010. De veldwedstrijden worden gehouden op de baan van K.V. Ons Streven in Tilligte, de zetwedstrijden vinden tegenover de veldbaan plaats in een weiland en de straatwedstrijden vinden plaats op de provinciale weg tussen Denekamp en Tilligte.

Image