Zaterdag 27 augustus jl. heeft de NKB straatcup plaatsgevonden in Haarlo.

De finale stond, zoals gewoonlijk, garant voor een aantal sportieve wedstrijden van hoog niveau.

Dames veteranen: HKV vs. Oud Ootmarsum
Nadat de dames van HKV vorig jaar de winnaars waren in de straatcup, mochten de dames dit jaar hun titel verdedigen. De eerste ronde konden de dames van Oud Ootmarsum nog goed meekomen  maar wisten de dames van HKV het punt binnen te halen op meters. Het tweede punt werd met overmacht gewonnen door de dames van HKV en zij zijn hiermee opnieuw de terechte winnaars van de straatcup bij de dames veteranen.

hkv-oud-ootmarsum

Heren veteranen: Noord Berghuizen vs. Beuningen

Noord Berghuizen was de titelverdediger van vorig jaar. Dit jaar hadden zij een nieuwe tegenstander, namelijk de mannen uit Beuningen. Bij deze wedstrijd bleek maar weer dat een titel winnen makkelijker is dan een titel verdedigen. Na de winst van vorig jaar moesten de heren uit Noord Berghuizen dit jaar hun meerdere erkennen in de heren van Beuningen.

beuningen-noord-berghuizen

Dames: Veldhoek vs. Oud Ootmarsum
Bij de dames stonden dit jaar de teams van Oud Ootmarsum en de Veldhoek tegenover elkaar. De dames van de Veldhoek waren dit jaar de grote verrassing, doordat zij drievoudig titelhouder KV Zwolle wisten uit te schakelen in de halve finale. Tijdens de finalewedstrijd was het team van de Veldhoek ook beter dan hun concurrenten uit Ootmarsum en wisten de NKB cup te winnen.

oud-ootmarsum-veldhoek

Junioren: De Brink – AKF

De jeugd van de Brink en AKF waren beide nieuw in de finale dit jaar. Dat de teams aan elkaar gewaagd waren werd in het eerste punt al duidelijk. Met een gemiddelde van ruim 100 meter per schot was het een spannende finale. Suzan Zieverink wist het eerste punt binnen te halen door een schot van ruim 180 meter te gooien. Het tweede punt was makkelijker voor de jeugd van AKF. De Brink maakte een paar foutjes en die werden keihard afgestraft door de Achterhoekse jeugd. Hiermee wisten zij de NKB cup voor junioren te winnen.

brink-kv-zwolle

Heren: Oud Ootmarsum – Nooit Gedacht

Nadat vorig jaar Beuningen en de Meuelewieke tegenover elkaar stonden, was het voorafgaand aan de wedstrijd zeker dat er een nieuwe winnaar kwam. Deze herenfinale was een ware thriller. Het eerste punt ging om en om, uiteindelijk wist Nooit Gedacht het eerste punt binnen te halen. Het tweede punt was echter overduidelijk voor de heren uit Ootmarsum. Elk schot was raak en er werd deze ronde geen misser gegooid. In de beslissingsronde kwam het wederom aan op het laatste schot. Uiteindelijk wist Oud-Ootmarsum 10 meter verder te gooien dan de heren van Nooit Gedacht. Voor het eerst in 23 jaar wisten de heren van Oud Ootmarsum de NKB cup weer voor zich te winnen.

oud-ootmarsum-nooit-gedacht