Zaterdag 30 augustus zijn de finalewedstrijden van de NKB Straatcup verschoten op de prachtige straatbaan van klootschietersvereniging Het Woudhuis in Apeldoorn. De finalewedstrijden bestonden uit 2 ronden van 3 schoten en bij een gelijke stand zou een beslissingsronde van 2 schoten volgen. Ook dit jaar waren het weer spannende finalewedstrijden!

Heren Veteranen: Staphorst – Vooruitzicht
De heren veteranen van Staphorst en Steeds Vooruit (Oldenzaal) beten het spits af op deze wedstrijddag. De eerste ronde ging gelijk op, echter wist Staphorst met een voorsprong van 15 meter de eerste ronde te winnen. Ook de tweede ronde ging aanvankelijk gelijk op. Vanaf het 8e schot nam Staphorst een voorsprong en bouwde deze voorsprong uit tot bijna 1 schot aan het eind van de 2e ronde. De 3e achtereenvolgende winst van de NKB Straatcup was hiermee een feit. Een zeer knappe prestatie!

Heren veteranen Staphorst winnaar NKB Straatcup 2014 Heren veteranen Finale NKB Straatcup 2014

Dames Veteranen: Oud Ootmarsum 1 – Lattrop Breklenkamp 1
De finalewedstrijd bij de dames veteranen was een spannende en mooie wedstrijd. De eerste ronde werd door Oud Ootmarsum gewonnen met een voorsprong van 1 schot. In de 2e ronde waren de rollen omgedraaid en ging de overwinning met een voorsprong van ca. 20 meter naar Lattrop Breklenkamp. De 3e en beslissende ronde wisten de dames van Lattrop Breklenkamp met een voorsprong van 1 schot te winnen. Hierdoor ging de titel mee naar Lattrop.

Dames veteranen Lattrop winnaar NKB Straatcup 2014

Dames: Oud Ootmarsum 1 – Zwolle 1
Net als vorig jaar stonden de dames van Oud Ootmarsum en Zwolle tegen elkaar in de finale. De eerste ronde wisten de dames van Zwolle de overwinning naar zich toe te trekken met een voorsprong van ca. 60 meter. In de 2e ronde kwamen de dames van Oud Ootmarsum sterk terug en wisten deze ronde te winnen met een voorsprong van 1 schot. De beslissingsronde was een zeer spannende wedstrijd die Zwolle uiteindelijk winnend wist af te sluiten door een uitstekend laatste schot dat resulteerde in een voorsprong van ca. 7 meter. De overwinning van de NKB Straatcup voor de dames van Zwolle was hiermee een feit.

Dames Zwolle winnaar NKB Straatcup 2014

Dames Finale NKB Straatcup 2014

Jeugd: Lattrop Breklenkamp – Nooit Gedacht
De finale bij de jongens ging tussen Lattrop Breklenkamp en Nooit Gedacht (Noord Deurningen). De jongens wisten er een zeer goede wedstrijd van te maken. Lattrop Breklenkamp wist zowel de eerste als tweede ronde winnend af te sluiten met een voorsprong van respectievelijk 25 meter en 60 meter. De jongens van Lattrop waren hiermee de terechte winnaars.

Jongens Finale NKB Straatcup 2014

Heren: Mander 1 – Oud Ootmarsum 1
De heren van Mander en Oud Ootmarsum begonnen goed aan hun wedstrijd waarbij Mander gaandeweg een voorsprong opbouwde en met bijna 1 schot voorsprong de overwinning van de 1e ronde naar zich toe trok. In de 2e ronde was Ootmarsum aanvankelijk de bovenliggende partij. Het zag er dan ook lange tijd naar uit dat een beslissingswedstrijd noodzakelijk was, echter wist Mander met een nipte voorsprong van 1 meter de 2e ronde alsnog winnend af te sluiten. De felbegeerde NKB Straatcup ging zodoende mee naar Mander.

Heren Mander winnaar NKB Straatcup 2014

Heren Finale NKB Straatcup 2014