Zaterdag 1 juli zijn de NKB-cupfinales verschoten bij KV Steeds Verder in Elim.
De organiserende vereniging had een mooi straatparcours uitgezocht en de baan was verkeersluw gemaakt.
Als eerste gingen de heren veteranen op pad. KV Nooit Gedacht was in de eerste ronde ruim te sterk voor de heren van KV De Veldhoek. In de tweede ronde herpakten de mannen uit Geesteren zich, maar kwamen uiteindelijk een paar meter tekort voor een verlenging. Nooit Gedacht won met 2-0
Bij de dames veteranen kwamen KV Oud Ootmarsum en KV Niej Haarbig elkaar tegen. Waar de Ootmarsumse dames al finale-ervaring hadden, waren de Harbrinkhoekse dames debutant. Dit verschil was in de wedstrijd ook duidelijk aanwezig. Een echt spannende wedstrijd werd het niet, Oud Ootmarsum won de NKB-cup bij de dames veteranen.
De damesfinale was een KTO-onderonsje. K.v. Beuningen nam het op tegen KV Vooruitzicht. De Oldenzaalse dames begonnen met frisse moed aan deze wedstrijd en pakten het eerste punt, na een aantal fouten van de Beuningse dames. In het tweede punt werd het ook niet meer spannend en had Vooruitzicht aan het einde een schot over. Hiermee onttroonden zij de dames van Beuningen en gingen er met de winst vandoor.
Bij de jeugd pakte KV Reutum het eerste punt met volle overtuiging tegen de junioren van Vooruitzicht. Zij hadden twee schoten over. Bij het tweede punt was de spanning er tot het laatste schot; uiteindelijk won Reutum ook dit punt op meters.
Bij de heren stonden Kv Mander en Klootschietersvereniging Kluppelshuizen tegenover elkaar. Beide teams waren niet op het sterkst; maar wel aan elkaar gewaagd.
In de eerste ronde won KV Kluppelshuizen met een schot verschil; in de tweede ronde wist Mander met twee schoten verschil het punt binnen te slepen. In de beslissing maakte Mander teveel fouten, waardoor Kluppelshuizen eenvoudig de winst kon binnenhalen.