Voor het eerst in de geschiedenis van de NKB cup, worden de finalewedstrijden verschoten over drie dagen. De uitvalsbasis was het clubgebouw van K.V. De Meulewieke Smilde in het Drentse Smilde.

De heren van de Gunne 1 en Staphorst 1 gingen zaterdagmiddag het gevecht aan om de NKB-cup titel. De dames van Kluppelshuizen en Manderveen, de jeugd van Mander en Lattrop-Breklenkamp en de veteranen dames van Lattrop-Breklenkamp en Oud-Ootmarsum gingen zondag de strijd met elkaar aan. Maandagavond wordt de wedstrijd verschoten voor de veteranen heren tussen Albergen en Staphorst.

 

De Gunne 1 – Staphorst 1

Zaterdag werd de eerste CUP finale al verschoten tussen de teams van de Gunne 1 en Staphorst 1. De heren van de Gunne stonden sinds lange tijd weer in de finale van de NKB cup, Staphorst maakte hun debuut in de NKB cup finale.

De Gunne begon sterk aan de wedstrijd en kwam dan ook al snel op voorsprong. Deze voorsprong bouwde het jonge team van de Gunne uit naar maar liefst 2 schoten voorsprong aan het einde van het eerste punt.

In het tweede punt leek Staphorst de rollen om te willen draaien en lagen bijna een schot voor op de heren van de Gunne. Laatstgenoemde team liet het hier echter niet bij zitten en bogen de achterstand om in wederom een ruime voorsprong voor het Weerselose team. Na de tijd werd er een feestje gevierd in de kantine. Bij thuiskomst was er een boog gezet bij Café Restaurant Van Olfen, de uitvalbasis van K.V. de Gunne.

 

Dames: Kluppelshuizen 1 – Manderveen 1

In de damesfinale stonden dit jaar twee nieuwe teams in vergelijking met vorig jaar. De dames van KV Manderveen zorgden in deze finale voor een kleine verrassing door in de finale de dames van K.V. Kluppelshuizen te verslaan. Dat deze teams aan elkaar gewaagd waren bleek uit het feit dat beide ploegen 1 wedstrijd wonnen waardoor er een beslissingsronde geschoten moest worden. Deze beslissingsronde werd ook op meters beslist. Uiteindelijk bleken de dames uit Manderveen nipt te sterk voor de dames van Kluppelshuizen en gingen er met de beker vandoor.

 

Jeugd: Mander 1 – Lattrop-Breklenkamp 1

Bij de jeugd waren het de jongens van Mander die het opnamen tegen de jongens van Lattrop Breklenkamp.

De favorietenrol van de jongens uit Mander woog toch iets zwaarder dan gedacht. Het eerste punt ging dan ook naar Lattrop-Breklenkamp. In de tweede ronde bleken de jongens uit Mander toch in staat de stand gelijk te trekken en ook in de beslissingsronde bleek dat de jonge heren uit Mander te sterk waren voor de jongens uit Lattrop. Hiermee wonnen ze voor de tweede keer op rij de NKB cup op straat.

 

Veteranen Dames: Lattrop-Breklenkamp 1 – Oud Ootmarsum 1

Bij de veteranen dames stonden de teams van Lattrop-Breklenkamp en Oud Ootmarsum tegenover elkaar. Al vrij snel werd duidelijk dat de dames van Lattrop-Breklenkamp kwamen om te winnen. Met overmacht werden dan ook beide rondes gewonnen en ging de titel toch eenvoudig mee naar Lattrop.

 

Veteranen heren: Albergen 1 – Staphorst 1

Omdat Albergen 1 het team niet helemaal compleet kon krijgen op zaterdagmiddag, en Staphorst uit geloofsovertuiging niet op zondag kan gooien, is er besloten om de cupfinale van zondag te verschuiven naar a.s. maandagavond 19.00 uur. Staphorst 1 heeft deze finale weten te winnen van Albergen 1.