Zaterdag 9 oktober 2010.

10-10-’10 zal niet de dag van de Nederlanders worden. Helaas komen wij morgen niet meer in actie.

Ivo begon goed aan zijn wedstrijd en ging een tijd gelijk op met David Murphy en Martin Coppinger.

Coppinger maakte al snel in zijn wedstrijd een fout en Ivo kwam in tweede positie te liggen. Daarna maakten zowel Ivo als David een fout en kwam alles weer bij elkaar te liggen.

Na een geweldig schot van Martin Coppinger en David Murphy kon Ivo niet meer dan op een afstand volgen. Ivo maakte hierna helaas nog een paar fouten en kwam al snel op een schot achterstand van David Murphy.

Deze geweldige klootschieter uit Ierland heeft lang te kampen gehad met blessures en was compleet terug was te zien aan zijn geweldige vertoning in deze halve finale.

David gooide ook Martin op een schot achterstand.

Image

 

In het bochtige gedeelte van de baan begon Ivo zijn wedstrijd te gooien. Helaas bleek dit te laat voor hem want op een gegeven moment lag hij 2 schot achter op David Murphy en 1 schot op Martin Coppinger.

Na een iets mindere bal van David en een geweldig schot door twee bochten van Ivo bracht hij de achterstand weer terug op 1 schot en zat hij weer in het gelijke schot van Martin.

Hoe dichter we bij de finish kwamen, hoe beter Ivo begon te gooien. Zijn laatste bal was dan subliem maar bereikte helaas de finish niet. David Murphy maakte de wedstrijd met een eveneens geweldig schot af en Martin Coppinger werd tweede. Ivo zou met 17 schoten zijn wedstrijd uit hebben gegooid maar in Ierland hoeft men de wedstrijd niet te vervolgen zodra iemand over de finish is. Martin Coppinger moest nog wel zijn laatste schot doen omdat de bookmakers een weddenschap hadden bedacht om het laatste schot van David en Martin.

Ivo achteraf over zijn wedstrijd: ‘Geweldig om mee te maken. Helaas waren mijn eerste zes schoten niet goed geplaatst waardoor het al snel moeilijk wordt. Desalniettemin een geweldig toernooi en we doen onze best om volgend jaar terug te komen!’

 

De finales worden morgen gegooid door:
Dames – Kelly Mallon vs. Carmel Ryan

Heren – James Buckley vs. David Murphy

Volgend jaar hopen wij wederom een Nederlands tintje aan deze wedstrijd te geven.

 

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image