EK 2012

In november is een delegatie van de NKBonden op bezoek geweest in Pesaro Italië, waar in het Hemelvaartsweekend van 2012 het Europees kampioenschap onder auspiciën van de IBA door de Italiaanse bond (ABIS) zal worden georganiseerd.
Uitgangspunt: donderdag opening, vrijdag zetten, zaterdag veld en zondag straat.
De wedstrijdlocaties, straat, veld en zetten zijn bezocht en in principe goedgekeurd door alle landen. De locaties zijn allemaal gesitueerd in en nabij Pesaro, zodat er geen sprake zal zijn van lange reistijden.
De Italiaanse organisatie had tevens op deze dag als aftrap naar het EK een persconferentie georganiseerd, waarbij vele locale bestuurders en sponsoren aanwezig waren.
Aansluitend een vergadering, waarbij James O’ Driscoll uit Ierland voor de komende termijn van 4 jaar is gekozen als voorzitter van de International Roadbowling Organisation (IBA).
‘s Avonds werden alle leden door onze gastheer uitgenodigd om in de prachtige Villa Montani aan een meer dan voortreffelijk diner aan te zitten.
De zondag ingevuld met het bezoeken van een echte Italiaanse klootschietwedstrijd. Erg uniek, op een straat met maar liefst een hoogteverschil van 12%.
Tevens in kaart gebracht mogelijke accommodaties en vervoersmogelijkheden ter plaatse.

In het FOTOALBUM tref je diverse foto’s aan, die een goede indruk geven van het geheel.
Van de WEDSTRIJDLOCATIES (straat en veld) hebben we een video gemaakt, te bekijken via onderstaande link op YOU TUBE:

http://www.youtube.com/watch?v=KDp4MQ5ahX4

De STRAAT is ook goed te bekijken via Google (zie de handleiding).

Hierbij de handleiding voor de straat in Italië 2012

Start programma google earth zoekfunctie: fano sp45. Klik street view aan, met cursor naar sp 45 fano pu italie Je bent nu bij de start. De woning rechts is het startpunt. Je kijkt nu richting fano (oostwaarts). Draai met het pijltje rechtsboven zodat je westwaarts kijkt. Dit is het parkoers. De bocht naar rechts is na ca. 150 a 200 meter.