Image

Sinds zaterdagochtend zijn er weer 7 nieuwe scheidsrechters actief voor de Nederlandse Klootschietersbonden. Na een intensieve cursus die in maart begon, hebben zij met twee theorie- en twee praktijkonderdelen bewezen een aanwinst te zijn voor de bestaande scheidsrechtersgroep.
 
Nadat in maart het aangepaste reglement tijdens de jaarvergadering werd goedgekeurd konden de cursisten van start. Met het WK in het vooruitzicht was vrijwel gelijk duidelijk dat er veel inzet van hen werd verwacht, zodat ze in korte tijd toch op het gewenste niveau zouden komen.
 
Naast de bestaande theorie en praktijklessen werd er ook voldoende aandacht aan het WK besteed. Deze groep had het geluk dat ze aan konden sluiten bij de scheidsrechtersbijeenkomsten georganiseerd door de scheidsrechterscommissie. Tijdens deze avond én zaterdag werd er aandacht besteed aan het internationale reglement, met natuurlijk het WK in het bijzonder.
 
Omdat uit evaluaties van vorige scheidsrechterscursussen naar voren kwam dat veel cursisten het gevoel hadden nog niet écht een wedstrijd te hebben geleid, is er dit jaar een extra onderdeel toegevoegd. Namelijk een stage, waarbij de cursist met een erkende scheidsrechter een officiële wedstrijd moest leiden. Voor velen, zoals verwacht, een leerzame ervaring.
 
Bennie Ruel, René Schuurman, Jeroen van der Meer, Erwin Greven, Sharon van Straaten, Bert Hondorp en Lisette Wiegers: GEFELICITEERD!