De Nederlandse Klootschietbond heeft afgelopen zondag haar jaarlijkse NK gehouden voor junioren. Ruim 240 klootschieters verschenen aan de start in Beuningen. De organiserende vereniging had alles uit de kast getrokken om de wedstrijden goed te laten verlopen. Langs deze weg willen wij alle vrijwilligers van KV Beuningen dan ook bedanken.

Jongste deelnemer net zeven jaar oud.
De jongste klootschieters, sommigen net zeven jaar oud, verschenen rond 09.00 uur aan de start van de Punthuizerweg in Beuningen. Hier was de start van hun 500 meter straat. Naast het clubgebouw schoot de jeugd 5 schoten en werd de gezamenlijke afstand gemeten. Bij het onderdeel zetten, dat gespeeld wordt met een zetkloot met een gewicht van 275 gram, telde de verste van drie worpen. Prachtige wedstrijden, gespannen trainers/begeleiders en zenuwachtige deelnemers kenmerken de eerste twee categorieën. Normaal spelen de klootschieters niet met veel publiek langs de kant, tijdens een NK staat dit publiek echter wel langs de straat en op het veld om de verrichtingen van de jeugd te bekijken. De oudere deelnemers komen na de middag aan de start. Categorie drie en vier hebben vaak al één of meerdere NK’s meegemaakt. Dit is dan ook terug te zien in de afstanden die gegooid worden en de professionaliteit waarmee sommige deelnemers zich voorbereiden op deze wedstrijden. Verschil met de jongste deelnemers is dat deze categorieën 800 meter op straat gooien en het onderdeel zetten gooien met een zetkloot van 375 gram.

Allroundkampioenen
Tijdens de NK worden naast de individuele winnaars ook een allroundwinnaar gehuldigd. Dit is de jongen of het meisje dat over de drie onderdelen gezien de beste klootschiet(st)er in de categorie is. De allroundtitel wordt dan ook gezien als de meest felbegeerde prijs tijdens het NK. Bijzonder hierbij waren de prestaties in categorie vier, de oudste jeugd die in actie komt tijdens het NK. Beide allroundkampioenen maakten uitermate goed gebruik van het thuisvoordeel, van de zes onderdelen samen wisten William Hobbelink en Britt Blokhuis er vijf te winnen.

Winnaars allroundklassement:

Categorie 1 meisjes: Lotte Telgenhof (KV Reutum, Reutum)
Categorie 1 jongens: Nout Koehorst (KV Nooit Gedacht, Noord-Deurningen)

Categorie 2 meisjes: Benthe Scholten-Linde (KV Wilskracht, Agelo)
Categorie 2 jongens: Milan Lucas (KV Nooit Gedacht, Noord-Deurningen)

Categorie 3 meisjes: Karlijn Greven (KV Nooit Gedacht, Noord-Deurningen)
Categorie 3 jongens: Edwin Bergink (KV Steeds Vooruit, Oldenzaal)

Categorie 4 meisjes: Britt Blokhuis (KV Beuningen, Beuningen Ov.)
Categorie 4 jongens: William Hobbelink (KV Beuningen, Beuningen Ov.)