IMG_7197
M
anon Zanderink & Jochem Wennink. Het Nederlandse jeugdteam!

De Nederlandse jeugd is onderweg in hun wedstrijd van de Maas Engineering Youth International Triple Crown.

Manon begon met een voortreffelijk eerste schot, Jochem volgde met ook een goed schot. Hierna kwamen de Ieren met een geweldig schot en na drie schoten gaan zij aan de leiding.

Na vier schoten ligt Nederland weer aan kop. Het vijfde schot is geweldig van de Ierse jeugd, Manon kan volgen.

Aan het begin van het lange rechte stuk heeft Nederland een grote voorsprong. Hopelijk komt de tactiek uit en mag Jochem het lange rechte stuk gooien. Dan kan het zomaar zijn dat hij dit in één keer doet, net als de allerbeste heren en dames!

Jochem gooide het rechte stuk inderdaad in één keer! Helaas voor de Nederlanders volgen de Ieren op de voet. Na het lange rechte stuk komt een moeilijke bocht. De Ieren hebben hier zich zojuist vergist en gooien in de berm. Manon moet nu..

Helaas.. Manon volgt het voorbeeld van de Ieren en heeft ook een misser.. Zo blijft de wedstrijd wel spannend..

Ierland gaat goed mee. Zij hebben nu een lang schot richting ‘the Creamery’. Vanaf hier kan de wedstrijd in twee à drie schoten beslist zijn.. Het wordt spannend…

Waar de Duitse jeugd is gebleven weten we niet; er wordt niets gezegd over hun voortgang. Dit is vaak een teken dat ze ver achter liggen en wellicht zelfs al wel uit de wedstrijd zijn gestapt.

Triest nieuws vanaf de straat. Manon heeft een gat in de weg geraakt en hierdoor is haar kloot van de weg af gesprongen. Ierland had wel een goed schot en leidt de wedstrijd. Het wordt lastig om dit nog goed te maken, maar het kan nog steeds!

Ook Jochem mist zijn schot! Ierland ligt met bijna één schot voor op de Nederlanders.

De Duitse jeugd doet nog mee aan de wedstrijd. Ranking op dit moment: 1. Ierland, 2. Nederland, 3. Duitsland

Manon maakt haar fout van zojuist meer dan goed! Nederland is weer terug in de wedstrijd na een fantastisch schot van de pupil van KV Beuningen.

De Ieren gaan net voorbij aan de plek van de Nederlanders.. Nederland moet het laatste schot dus eerst, Ierland mag er vervolgens op schieten.. Als we het goed hebben mag Manon voor Nederland en gaat David Devlin voor Ierland gooien.. De winst hangt af van het laatste schot..

Manon gooit haar laatste bal te hoog. Wanneer Ierland de finish over gaat, winnen zij de wedstrijd..

Helaas voor het Nederlandse duo Wennink/Zanderink. De wedstrijd zit erop en de Nederlanders verliezen uiteindelijk met één schot verschil. Ierland passeert de finishlijn wel, Nederland blijft er voor liggen.
Ze hebben gestreden voor wat ze waard zijn en wij zijn hoe dan ook trots op onze jeugd!

Wanneer u een eigen Twitter account heeft kunt u de wedstrijd ook persoonlijk volgen via het twitteraccount van KingQueenofRoad!

IMG_7346Manon tijdens de training op donderdag..

IMG_7420Jochem tijdens de training op donderdag; op ongeveer dezelfde plek waar hij vandaag ook moet gooien.

Jochem lifts off.jpg-largeJochem in actie tijdens de wedstrijd om de Maas Engineering Youth International Triple Crown.