Op uitnodiging van de Italiaanse bond zijn de zes beste heren van de Grolsch Champions Tour afgereisd naar Italië voor een internationale klootschietwedstrijd. De winnares bij de dames sloot zich ook aan bij de heren, waardoor het team uit 7 sporters bestond. Samen met hen waren ook de Ierse bond en de Duitse VSHB aanwezig. Deze wedstrijd vond plaats in de buurt van Ussita, een gebied dat zwaar getroffen werd door aardbevingen twee jaar geleden. 

Vrijdagavond werd duidelijk dat het een teamwedstrijd betrof, waarbij alle spelers vanaf de startlijn mochten gooien en waarbij alleen het verste schot telde. De plek waar het eerste schot eindigde, was de startpositie voor het tweede schot. Zo mocht ieder team acht schoten doen en werd na de acht schoten de eindstand opgemaakt.

Zaterdag is het team met de Ieren, Duitsers en een grote groep Italianen door het aardbevingsgebied getrokken om de slachtoffers een hart onder de riem te steken. ‘s Middags vond de training plaats op de straat. 

Voor Nederland waren Mark Muntel (KV Lattrop-Breklenkamp), Patrick Zieverink (KV ‘t Broek), Tim Meijer (KV Kluppelshuizen), Jos-Bert Aalbers (KV ‘t Trefpunt), Michael Roerdink (KV Eibergen), Luuk Zanderink (KV Beuningen) en Silke Tulk (KV Kleine David) aanwezig in Ierland, gecoacht door bondscoach Jan Wiegers en bestuurslid Wilfried Zieverink. 

Tim Meijer had op zondag het verste eerste schot met een afstand van ongeveer 150 meter. Mark Muntel was de beste tijdens het tweede schot met een afstand van 105 meter. Luuk Zanderink gooide 177 meter in het derde schot, Michael Roerdink won het vierde schot met een afstand van 120 meter. Tim gooide het vijfde schot een afstand van 150 meter, Luuk gooide een perfect zesde schot over een afstand van 250 meter en volgde het zevende schot met een afstand van 210 meter. Het laatste schot was Tim Meijer het best met een afstand van 162 meter. Totaalstand voor de Nederlanders was 1322 meter, goed voor een dertiende plaats in een deelnemersveld van 31 teams. 

De Ieren werden keurig tweede achter een oppermachtig Italiaans team dat maar liefst 1760 meter wist te overbruggen in acht schoten. Een topprestatie! De Duitse bond VSHB werd 25e.