Arnhem, 28 april 2012 — Vandaag ontving NOC*NSF voorzitter André Bolhuis een cheque ter waarde van ruim 59 miljoen euro voor de Nederlandse sport. Van dit bedrag zal de Federatie van Klootschieters en Kogelwerpers 28.052 euro ontvangen om de sport te ondersteunen. Algemeen Directeur van De Lotto, Harrie Linders overhandigde een cheque samen met Pieter van den Hoogenband, drievoudig Olympisch zwemkampioen en hoofdambassadeur van Lotto. De bijdrage werd overhandigd tijdens de afsluiting van de Nationale Sportweek in Arnhem. 

 

“Voor ons is dit geld van groot belang”  aldus penningmeester Jos Hofste, zeker om de klootschietsport in de toekomst ook financieel te kunnen blijven ondersteunen.

 

Ook Harrie Linders, Algemeen Directeur De Lotto, is blij: “Naast geld voor de sport, gaat er ook een flink bedrag naar cultuur, welzijn en gezondheid. In totaal hebben we dit jaar ruim 22 miljoen euro beschikbaar voor goede doelen en daarnaast is 59,1 miljoen euro van het rendement van De Lotto bestemd voor de sport. Dit maakt ons werk extra leuk. Dankzij de bijdrage van De Lotto kunnen bijvoorbeeld clubhuizen en trainingsfaciliteiten worden onderhouden en is de contributie voor sportverenigingen lager. Op deze manier wordt sporten voor iedereen beter en toegankelijker.” 

Nationale Sport Week

 Het doel van de Nationale Sportweek is om via het promoten van sport en bewegen de sportparticipatie in Nederland te vergroten. Het draagt tevens bij aan de doelstelling van Het Olympisch Plan om van Nederland een echt sportland te maken en Nederland in de volle breedte op Olympisch Niveau te brengen. Op zaterdag 21 april 2012 is de opening van de NSW in Enschede en op 28 april 2012 eindigt de sportweek in Arnhem. 

Iedereen wint met Lotto

 Niet alleen spelers van Lotto winnen met Lotto, maar ook goede doelen winnen. Lotto is een onderdeel van De Lotto en alle opbrengsten komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van Stichting De Lotto in 1961 is er meer dan 1,3 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan via NOC*NSF. Naast de topsport profiteren ook de breedtesport en talentontwikkeling van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de KWF Kankerbestrijding is sinds de oprichting zo’n 500 miljoen euro afgedragen.

Federatie van Klootschieters en Kogelwerpers