De LOO-ERF,  is  het Nederlands instituut voor visueel gehandicapten en het ligt achter het Palies HET LOO in Apeldoorn.
De ex-patiënten houden daar regelmatig ontmoetingen en activiteiten; een soort reünie / festival. Ze wilden ook wel eens klootschieten. Klootschieten voor blinden? JAWEL…… en het was dikke pret.
Zaterdagmiddag 21 mei was het zover. Op het terrein van de Loo- erf was een parcours uitgezet. Eerst een stuk over straat, daarna  werd het voetbalveld  “gerond”. Zij deelden zelf de (9) teams in, in elk team een ziende als begeleider. Deze zette de speler op z’n plek en die wierp dan op het geluid.
Na het “teamwerk” werd er ook geschoten “om het verst”, oftewel  – King and Queen of the Road. Op de grasbaan werden afstanden geschoten van 47 meter dames en 48 meter de heren. Daarna werd aan de leden van het winnende team de kabouterklootjes uitgereikt en werd het klootschietfeest met een smakelijke BBQ afgesloten. Onder de deelnemers waren ook militairen, die in Afganistan aan hun ogen gewond waren geraakt. De voorbereiding en leiding van het geheel werd verzorgd door de speelmeesters van Oud Vermaeck.
Op de website van de vereniging van oud patiënten staat het fotoverslag. www.soos-kiekuut.nl , doorklikken naar NVBS BOK, meifestival 2011 onder de letter J.
Halbo Bosker.