Zondag 13 maart is de laatste van in totaal 7 wedstrijden van de Landelijke straatcompetitie seizoen 2010-2011 geschoten. Het sterke deelnemersveld van deze landelijke competitie bestond dit jaar uit 5 damesteams en 20 herenteams. De laatste wedstrijddag zorgde bij zowel de heren als bij de dames nog voor verrassende daguitslagen.

Heren
Bij de heren was de kampioen al bekend voor de laatste wedstrijddag. Het team van KV Klein Dochteren had een straatlengte voorsprong en kon niet meer worden achterhaald in het eindklassement. Spanning was er wel om de tweede en derde plaats tussen de teams van en Steeds Verder Elim (Drenthe) en Nooit Gedacht (Noord Deurningen). Doordat Nooit Gedacht op de laatste wedstrijddag bij K.V. ’t Trefpunt in Steenderen verrassend de dagoverwinning voor zich opeiste wist deze ploeg een knappe 2e plaats in het eindklassement in de wacht te slepen. Klein Dochteren 1 bleek over 7 wedstrijden het meest constant en won de Landelijke Straatcompetitie overtuigend met 125 punten. Nooit Gedacht 1 werd keurig tweede met 101 punten, op de voet gevolgd door Steeds Verder Elim dat met 100 punten de derde prijs wist te behalen.

Dames
Bij de dames gingen dit jaar 5 teams van start. Naarmate de competitie vorderde bleek dat de titelstrijd dit jaar ging tussen de dames van HKV en Kluppelshuizen. Beide teams pakten af en toe de dagoverwinning en haalden zo de benodigde punten. De laatste wedstrijd moest uitmaken wie er met de titel vandoor ging. Doordat het team van ‘de Kogeltjes’  de laatste wedstrijd in Steenderen wist te winnen en Kluppelshuizen deze wedstrijd als laatste eindigde, wisten de dames van HKV op gelijke hoogte komen met het jongere Almelose  team. Na het aantal schoten met elkaar vergeleken te hebben bleek uiteindelijk dat Kluppelshuizen de kampioensbeker in ontvangst mocht nemen. HKV werd keurig tweede en de dames van Respelhoek werden derde.

De Landelijke straatcompetitie kan terugkijken op goed georganiseerde wedstrijden onder leiding van de BWC die alweer druk bezig zijn met de organisatie voor het komende seizoen.

 
 

Image and video hosting by TinyPic