Vandaag werd de laatste wedstrijd in de landelijke straat competitie gehouden. Deze wedstrijden worden door verschillende teams georganiseerd. De spelende teams zijn elke wedstrijd bij een organiserende club te gast en gooien daar een ronde van ongeveer 5 kilometer. De uitslagen van alle 7 wedstrijden worden bij elkaar opgeteld en zo wordt een einduitslag gemaakt. De laatste wedstrijd werd gegooid in Ootmarsum bij de organiserende vereniging de Brink.Bij de heren zou de beslissing vallen in de laatste wedstrijd. KV Beuningen en KV Klein Dochteren stonden, voorafgaand aan de laatste wedstrijd, in puntenaantal gelijk met elkaar. De laatste wedstrijd werd de startvolgorde bepaald aan de hand van de stand op dat moment. Beuningen en Klein Dochteren mochten in een onderling duel gaan uitmaken wie de winnaar van de Landelijke Straat 2013-2014 zou worden.
Beuningen wist overtuigend te winnen van hun directe concurrent en wist zo ook de eindzege veilig te stellen. De heren van Klein Dochteren werden, op één punt achterstand, tweede. KV de Meulewieke uit Smilde werd derde.

Bij de dames was de strijd al gestreden voor de laatste wedstrijd werd gegooid. De dames van KV Zwolle hadden in de voorgaande wedstrijden uitstekend gepresteerd en waren naar Ootmarsum gekomen om de beker in ontvangst te nemen. Dat deze dames goed zijn bleek uit het feit dat ze de laatste wedstrijd ook wisten te winnen. De dames van KV Respelhoek werden tweede gevolgd door KV Ons Streven uit Tilligte op de derde plaats.