Aankomend weekend zullen klootschieters uit Nederland afreizen naar Ierland om deel te nemen aan de prestigieuze wedstrijd King & Queen of the Roads. Dit jaarlijkse festival, dat drie dagen duurt, wordt gehouden in het Ierse Ballincurrig, in de buurt van Cork. De Nederlandse delegatie zal bestaan uit twee jeugdspelers, één heer en één dame.

Senioren

De beste Nederlandse heer en de beste Nederlandse dame zullen Nederland vertegenwoordigen in deze wedstrijd. Dit jaar zal Harold Dolleman zijn debuut maken bij de heren. In zijn halve finale, die zaterdag 9 oktober aanstaande zal worden gespeeld, neemt hij het op tegen de Ier Aiden Murphy (winnaar van vorig jaar) en Cathal Toal, eveneens een Ier. De winnaar van deze halve finale zal het zondag opnemen tegen de winnaar van de andere halve finale, die gespeeld wordt door de Duitse Matthias Rahman en de Ieren James Buckley en Bryan O’Reilly.

Bij de dames zal Silke Tulk voor de zesde opeenvolgende keer aan de start verschijnen. Tulk treft in haar halve finale, die vrijdag 8 oktober aanstaande gespeeld wordt, de Ierse Kelly Mallon en Emma Fitzpatrick. Mallon wist, net als de Nederlandse, de Queen of the Roads al meerdere malen te winnen. In de andere halve finale zal Anke Klöpper uit Duitsland het opnemen tegen Carmel Ryan (de winnares van vorig jaar) en Claire O’Sullivan.

 

Junioren

De Nederlandse junioren nemen het in de Maas Engineering Youth International Triple Crown op tegen een Duits koppel en een Iers koppel. Jochem Wennink en Manon Zanderink zullen hun titel verdedigen. Vorig jaar, tijdens de eerste editie van de ‘Junior King & Queen’ wist dit Nederlandse koppel overtuigend de finale te winnen. Dit jaar zal het de laatste keer zijn dat deze twee Nederlanders in de jeugd mogen uitkomen. Hierna zullen zij in het hoofdtoernooi van de Grolsch Champions Tour moeten laten zien dat zij het ticket verdienen voor het hoofdtoernooi en het échte King & Queen of the Roads festival. De junioren spelen hun wedstrijd voorafgaand aan de finales op zondag.