jeugdige klootschieters in actie tijdens nk junioren 2012 medium

 

Zondag 10 juni jl. hebben ruim 200 jeugdige klootschieters gestreden om de titel Nederlands Kampioen. In 8 verschillende categorieën werden de wedstrijden verschoten op de banen van K.V. de Huier in het Overijsselse Geesteren.

Tevens werd er per categorie één persoon gekroond tot Allround Kampioen.

 

De jongste talenten

‘s Morgens om 9 uur werd de wedstrijddag geopend door de meisjes van categorie 2. Zij gooiden 500 meter op de straat, 5 schoten op het veld en 3 worpen op het zetten, waarvan de verste worp telt.

Categorie 2 meisjes telde 14 deelneemsters. Sabine Koldemeuele van Oud Ootmarsum bleek de sterkte te zijn op het onderdeel straat. Joyce Arens van Nooit Gedacht won het onderdeel veld en Susan Zieverink van K.V. ‘t Broek was het beste meisje op het onderdeel zetten. Jessica Rekers pakte toch enigszins verrassend de allround titel. Individueel kwam ze niet op het podium, maar pakte toch genoeg punten voor het oranje T-shirt.

Na categorie 2 was het de beurt aan de jongste klootschietertjes.

Van de 10 deelneemsters in categorie 1 was er één meisje dat er met kop en schouders bovenuit stak. Karlijn Greven van K.V. Nooit Gedacht won alle drie de onderdelen en dus ook op overtuigende manier het allround kampioenschap.

Na de meisjes was het de beurt aan de jongens van categorie 2. Met 34 deelnemers hadden de jongens dit jaar een sterk deelnemersveld. Dit bleek ook uit het feit dat er 9 verschillende medaillewinnaars waren in deze categorie. Roel Nijhuis van Steeds Vooruit won het onderdeel straat, Ramon Stevelink van Nooit Gedacht won het veld en de titel bij het zetten ging naar Carsten Hogt van Ons Genoegen. De allround titel was voor Jesse Stevelink van Wilskracht.

Bij categorie 1 jongens was de strijd om de grootste beker ook spannend. Van de 21 deelnemers bleek Lars Poelakker van Noord Berghuizen op het onderdeel straat het sterkst. Olivier Scholten van K.V. de Brink wist zijn concurrenten op het onderdeel veld ruim voor te blijven en Tim Borggreve gooide bij het onderdeel zetten naar een eerste plaats. Tim won daardoor ook de allround titel in de jongste categorie van de jongens.

 

Spannende wedstrijden

Na het middaguur kwamen de talenten van categorie 3 en 4 aan de start. Bij de meisjes van categorie 3 wist EK-debutante Manon Zanderink van K.V. Beuningen de straattitel voor zich te winnen door haar 18 concurrenten achter zich te laten. Teamgenoot Iris Luttikhuis wist het onderdeel veld te winnen en de titel bij het onderdeel zetten ging naar Marianne Westerink van K.V. het Woudhuis. Renske Arens van K.V. Nooit Gedacht ging er met de allround titel van categorie 3 vandoor.

Bij de jongens van categorie 3 waren er maar liefst 43 deelnemers. Hier kwamen ook drie verschillende winnaars naar voren. Mark Kamphuis van K.V. Langeveen wist het onderdeel straat te winnen, Huub oude Griep van Nooit Gedacht won het onderdeel veld en Guus Hoonberg van K.V. Beuningen won op zijn beurt het zetten. Huub oude Griep bleek over drie onderdelen gezien ook de beste allround klootschieter en ging er met het felbegeerde oranje shirt vandoor.

Aangekomen bij de koningsklasse van de jeugd, categorie 4, zagen we 13 meiden aan de start verschijnen, waarvan 4 EK-debutanten van het afgelopen EK. Karlijn Lammerink van K.V. Reutum wist het onderdeel straat en het onderdeel zetten op haar naam te schrijven. Het onderdeel veld werd gewonnen door Leonie Aveskamp van Vooruit Losser. Door haar twee overwinningen kon de allround winst Karlijn Lammerink niet meer ontgaan en mocht zij zich in het oranje T-shirt hijsen.

In categorie 4 jongens stonden maar liefst 51 deelnemers aan de start, waaronder de voltallige EK-jongensgroep. Dit zorgde natuurlijk voor spannende wedstrijden. Melle Analbers van Ons Streven won het onderdeel straat, Luuk Zanderink won het onderdeel veld en Emiel Haamberg gooide zich met 70,82 meter naar de eerste plaats op het onderdeel zetten. Door zijn goede prestaties op de overige onderdelen mocht Melle Analbers zich aan het einde van de dag allround kampioen noemen van categorie 4 jongens.

 

Nederlands Kampioenschap senioren

24 juni a.s. zijn de senioren aan de beurt om te bepalen wie de beste man / vrouw van Nederland wordt.

Ook hier worden in 8 verschillende klassen de wedstrijden gespeeld. De senioren zullen op de banen van K.V. de Veldhoek gaan strijden om de titel Nederlands Kampioen Klootschieten. 

 

Foto’s Silke Tulk