Image 

Klootschietende jeugd meet krachten op NK.

Zondag 13 juni jl. hebben ruim 200 jeugdige klootschieters gestreden om de titel Nederlands Kampioen. In 8 verschillende categorieën werden de wedstrijden verschoten op de banen van K.V. Zwolle in het gelijknamige dorpje nabij Groenlo. Tevens werd er per categorie één persoon gekroond tot Allround Kampioen.

De allerkleinsten
’s Morgens om 9 uur werd het startsein gegeven voor categorie 2 van de jongens en de meisjes. Zij gooiden 500 meter op de straat, 5 schoten op het veld en 3 worpen bij het zetten waarvan de beste worp telt.
In categorie 2 was het Max Heitkamp (Oldenzaal) die de titel allround kampioen op zijn naam kon schrijven. Hij bleek over de 3 onderdelen het meest constant met een 2e plaats op de straat, een 4e plaats op het veld en een 7e plaats bij het zetten. Bij de meisjes was het Britt Blokhuis (Beuningen) die de allround titel won. Zij wist na haar verdiende 2e plaats op de straat deze felbegeerde titel veilig te stellen.
Na categorie 2 was het de beurt aan de allerjongste klootschietertjes in categorie 1. Met spanning op de gezichten van zowel de spelers als van de ouders werd iedereen afgeroepen en de wedstrijden gespeeld. Tegen het middaguur waren deze wedstrijden ook allemaal verschoten en was het tijd voor de prijsuitreiking. Bij de meisjes wist Susan Zieverink (Ruurlo) alle drie de onderdelen te winnen en werd dan ook dikverdiend allround kampioene. Bij de jongens was het Stef Huiskes (Reutum) die met 2 overwinningen en een 2e plaats de allround titel wist veilig te stellen.  De prijswinnaars konden vol trots hun oranje T-shirt laten zien.

Spannende wedstrijden
Na de middag was het de beurt aan de categorieën 3 en 4. Talent Bart Kamphuis (Mander) begon zijn Nederlands Kampioenschap goed door de straat te winnen. Op het veld werd hij 2e en ook bij het zetten was Kamphuis oppermachtig. Door deze goede uitslagen was hij de terechte winnaar van de allround titel. Bij de meisjes was het Karlijn Lammerink (Reutum) die met drie podiumplaatsen de allround titel pakte en net als vorig jaar met het oranje T-shirt naar huis ging.
In categorie 4 waren het de zussen Merlin, Joyce en Lindsay Leussink (Almelo) die samen met Kim Schurink (Enschede) zorgden voor spannende wedstrijden. Tot het einde bleef het spannend en uiteindelijk wist Merlin Leussink de allround titel te winnen. Ook bij de jongens was het spannend tot het laatste moment. Bjorn ten Dam (Tilligte), Jerry Dekker (Fort, Drenthe) en Bas Senger (Beuningen) vochten een verhitte strijd uit met elkaar en maakten er prachtige wedstrijden van. Uiteindelijk was het Bjorn ten Dam die de allround titel voor de neus van Bas Senger wegkaapte met 1 punt verschil.

Nederlands Kampioenschap senioren
Zondag 27 juni a.s. zijn de senioren aan de beurt om te bepalen wie de beste man / vrouw van Nederland wordt. Ook hier wordt in 8 verschillende klassen gestreden om de felbegeerde titels van Nederlands Kampioen. Deze wedstrijden worden eveneens gehouden op de banen van K.V. Zwolle.

Einduitslagen Nederlands Kampioenschap

Categorie 1 jongens
Straat:  1. Stef Huiskes  2. Carsten Hogt  3. Jochem Groeneveld
Veld:  1. Thomas Luttikhuis 2. Stef Huiskes 3. Carsten Hogt
Zetten: 1. Stef Huiskes 2. Bohdi Vos  3. Carsten Hogt

Categorie 1 meisjes
Straat  1. Suzan Zieverink 2. Jessica Rekers 3. Karlijn Greven
Veld  1. Susan Zieverink 2. Bibi van Lenthe 3. Jessica Rekers
Zetten  1. Susan Zieverink 2. Jessica Rekers 3. Bibi van Lenthe

Categorie 2 jongens
Straat:  1. Robin oude Griep 2. Max Heitkamp 3. Youri Pas
Veld:   1. Youri Pas  2. Bas Zanderink 3. Luuk Westemeijer
Zetten:  1. Bas Zanderink 2. William Hobbelink 3. Stefan Rekers

Categorie 2 meisjes
Straat:  1. Ilse Nijenhuis 2. Anne Kruiper 3. Rodjean Vos
Veld:  1. Lisa Jonkers 2. Britt Blokhius 3. Iris Luttikhuis
Zetten: 1. Angela Bergink 2. Rodjean Vos 3. Renske Arens

Categorie 3 jongens
Straat:  1. Bart Kamphuis 2. Nick Heskamp 3. Huub oude Griep
Veld:  1. Melle Analbers 2. Bart Kamphuis 3. Luuk Zanderink
Zetten: 1. Bart Kamphuis 2. Nick Heskamp 3. Melle Analbers

Categorie 3 meisjes
Straat:  1. Anne-Mich. Knol 2. Karlijn Lammerink 3. Sharon Wegdam
Veld:  1. Carmen Beuvink 2. Anne-Mich. Knol 3. Karlijn Lammerink
Zetten: 1. Karlijn Lammerink 2. Daniek Poppink 3. Carmen Beuvink

Categorie 4 jongens
Straat:  1. Bjorn ten Dam 2. Robin Maseland 3. Michel Nijland
Veld:  1. Bas Senger  2. Bjorn ten Dam 3. Jerry Dekker
Zetten: 1. Bas Senger  2. Arno ter Brake 3. Jerry Dekker

Categorie 4 meisjes
Straat:  1. Merlin Leussink 2. Carlijn Hammink 3. Kim Schurink
Veld:  1. Lindsay Leussink 2. Joyce Leussink 3. Merlin Leussink
Zetten: 1. Merlin Leussink 2. Leonie Aveskamp 3. Joyce Leussink