Image

Woensdag 6 oktober 2010.
’s Morgens om 05.06 uur vertrekt de intercity vanuit Hengelo met de familie Egbers, Bennie oude Nijhuis en Huub Heitkamp richting Schiphol.
In Almelo stapt de familie Tulk in samen met de oude en de nieuwe wethouder van sportzaken van de gemeente Tubbergen.
Ook zij vliegen richting Ierland, alleen niet naar Cork maar naar Dublin.
In Deventer stappen ‘de Achterhoekers’ in.
Dit jaar lukte het ons wel om met z’n allen in dezelfde coupé te zitten.
Op Schiphol hebben we een lekker bakkie koffie gedronken en daarna hebben we Kees en Anita van de trein gehaald. Die kwamen rechtstreeks vanuit Heerenveen.
Samen ingecheckt en op weg naar Ierland.
In Cork aangekomen hebben we de koffers gehaald. Hier kwamen we erachter dat de koffer van Niek Egbers en Peter te Boome nog in Amsterdam stonden. Deze kwamen met de avondvlucht mee en zouden de volgende dag worden afgeleverd bij de Paddocks.
’s Middags hebben we de baan verkend met prachtig weer.
’s Avonds hebben we films en foto’s gekeken van de WK en van de Queen of the Roads van vorig jaar.

Donderdag 7 oktober 2010
Na een heerlijk Iers ontbijt zijn we richting de baan gegaan. Hanneke bleef bij de huisjes om te wachten op de koffers.
Ivo en Jos-Bert hebben tegen elkaar gegooid en Silke en Kees hebben ook tegen elkaar gegooid. Na een goede trainingsmorgen zijn we weer terug gegaan naar de Paddocks waar we de Duitsers hebben begroet. Stefan Albarus met zijn team waren ook op de Paddocks, de rest van het team zit ergens anders in Midleton.
Daarna is een groep naar het strand geweest en een andere groep was fanatiek aan het kaarten onder het genot van een biertje.
’s Avonds zijn we uit eten geweest bij Fininsh, een goed restaurant. Heerlijk gegeten en we werden zelfs al herkend na vorig jaar.

Vrijdag 8 oktober 2010
Vandaag was het de dag van de halve finale voor Silke.
’s Morgens onder minder goede weersomstandigheden werden de eerste halve finale’s afgewerkt die werden gewonnen door Carmel Ryan.
Een groep is terug gegaan naar de Paddocks om Silke, Francien en Hanneke op te halen. Zij waren thuis gebleven om uit te rusten.
Na een uur te hebben gewacht omdat er onenigheid was ontstaan op de baan bij de heren konden we dan eindelijk beginnen.
Na een zeer goede start lag Silke lang op kop met Kelly Mallon in haar kielzog. Na een minder goede worp van Silke nam Kelly de leiding over en dit bleef zo tot het einde van de wedstrijd. Op het laatst kwam Silke nog zeer dichtbij maar het was helaas niet genoeg. Een ingetogen Nederlands team keerde terug naar de Paddocks alwaar er heerlijk werd gegeten. We hadden onderweg wat meegenomen van Pizza Plus, de hoofdsponsor van de Queen of the Roads.
’s Avonds bezoek gehad van de Duitsers en een hele gezellige avond gehad. Toch kunnen we terugkijken op een prima gegooide en spannende wedstrijd. Helaas is het niet gelukt om dit jaar wederom de finale te bereiken maar we hebben er alles aan gedaan.
Morgen wordt het de dag van Ivo. Hij moet om 2 uur zijn halve finale gooien tegen Aidan Murphy en Martin Coppingher.
We zullen zien wat deze dag gaat brengen.

 

Zaterdag 9 oktober 2010.

 

10-10-’10 zal niet de dag van de Nederlanders worden. Helaas komen wij morgen niet meer in actie.

Ivo begon goed aan zijn wedstrijd en ging een tijd gelijk op met David Murphy en Martin Coppinger.

Coppinger maakte al snel in zijn wedstrijd een fout en Ivo kwam in tweede positie te liggen. Daarna maakten zowel Ivo als David een fout en kwam alles weer bij elkaar te liggen.

Na een geweldig schot van Martin Coppinger en David Murphy kon Ivo niet meer dan op een afstand volgen. Ivo maakte hierna helaas nog een paar fouten en kwam al snel op een schot achterstand van David Murphy.

Deze geweldige klootschieter uit Ierland heeft lang te kampen gehad met blessures en was compleet terug was te zien aan zijn geweldige vertoning in deze halve finale.

David gooide ook Martin op een schot achterstand.

In het bochtige gedeelte van de baan begon Ivo zijn wedstrijd te gooien. Helaas bleek dit te laat voor hem want op een gegeven moment lag hij 2 schot achter op David Murphy en 1 schot op Martin Coppinger.

Na een iets mindere bal van David en een geweldig schot door twee bochten van Ivo bracht hij de achterstand weer terug op 1 schot en zat hij weer in het gelijke schot van Martin.

Hoe dichter we bij de finish kwamen, hoe beter Ivo begon te gooien. Zijn laatste bal was dan subliem maar bereikte helaas de finish niet.  David Murphy maakte de wedstrijd met een eveneens geweldig schot af en Martin Coppinger werd tweede. Ivo zou met 17 schoten zijn wedstrijd uit hebben gegooid maar in Ierland hoeft men de wedstrijd niet te vervolgen zodra iemand over de finish is. Martin Coppinger moest nog wel zijn laatste schot doen omdat de bookmakers een weddenschap hadden bedacht om het laatste schot van David en Martin.

Ivo achteraf over zijn wedstrijd: ‘Geweldig om mee te maken. Helaas waren mijn eerste zes schoten niet goed geplaatst waardoor het al snel moeilijk wordt. Desalniettemin een geweldig toernooi en we doen onze best om volgend jaar terug te komen!’

 

De finales worden morgen gegooid door:

Dames – Kelly Mallon vs. Carmel Ryan

Heren – James Buckley vs. David Murphy

Volgend jaar hopen wij wederom een Nederlands tintje aan deze wedstrijd te geven.

 

Foto’s staan in het fotoalbum