In de heren halve finale van de King of the Roads heeft Jos-Bert Aalbers vanmiddag een prima wedstrijd gespeeld. Hij begon goed en kon met de Ieren mee. Zijn derde en vierde schot waren iets minder, op zich geen ramp.
Zijn zesde schot, richting de no-play line, werd helaas tegengehouden door een Ier. Op het moment dat de kloot de straat raakt, begint deze te springen en komt tegen de binnenkant van de enkel van een Ierse toeschouwer. De regel in Ierland is duidelijk; er mag niet opnieuw gegooid worden. Hierdoor bereikte Jos-Bert de no-play line niet in 6 schoten, maar in 7. Je ligt dan direct een schot achter op de Ieren. Thomas Mackle heeft in zijn wedstrijd echter geen steek laten vallen, waardoor Jos-Bert niet meer terug kon komen in de wedstrijd.

Hij kijkt met grote tevredenheid terug op zijn wedstrijd. Het was een prachtige ervaring om hier te mogen gooien. Dat je dan zo’n pechmoment hebt is eeuwig zonde, maar niet onoverkomelijk. Je weet dat dit kan gebeuren, als het dan bij jezelf gebeurt is het extra zuur.

DSCN6543

DSCN6814

De jeugd heeft een geweldige indruk achter gelaten in Ierland. Vanaf het begin van de wedstrijd gingen ze goed mee met de Ierse jeugd. De Duitse jeugd moest al in een vroeg stadium afhaken. Halverwege lagen de Nederlandse junioren nog voor op de Ieren, doordat zowel Lisa als Mark geweldige schoten achter elkaar afleverden. Bij het laatste schot mochten de Ieren nog schieten op het schot van Mark. Tien meter voor het punt waar Mark lag, ging de kloot van de Ieren de berm in. Een gejuich van Nederlanders steeg op, maar verstomde ook even snel. De kloot kwam heel rustig weer op de straat en rolde net voorbij de kloot van de Nederlanders. Hierdoor verloren Lisa en Mark hun koppositie en werden ze tweede in de Triple Crown.

Bij de prijsuitreiking bleek dat Lisa Jonkers het schot van het weekend had gewonnen met één van haar geweldige schoten die ze heeft geproduceerd.

DSCN6841 DSCN6994 DSCN7056