Zaterdag 23 februari was Losser het strijdtoneel voor de finale van de Grolsch Champions Tour Straat.

In de kernploeg zitten de 10 beste heren, de 6 beste dames, de 4 beste jongens en de 3 beste meisjes van klootschietend Nederland.

 

Heren en dames

Bij de heren waren het Krijn de Vries en Henk Heerink (beide Oud Ootmarsum) die voorafgaand aan deze wedstrijddag aan kop gingen. Jerry Dekker (Drenthe) en Jos-Bert Aalbers (Baak) waren niet van plan de eindzege zo maar weg te geven en gingen dan ook de strijd met de twee ploeggenoten uit Ootmarsum aan.

Na een spannende strijd kwam Jerry Dekker als winnaar uit de bus, gevolgd door Jos-Bert Aalbers. Krijn de Vries en Henk Heerink daalden door tegenvallende resultaten op deze wedstrijddag in het eindklassement en eindigden respectievelijk als 3e en 5e. Dekker is pas 20 jaar en daarmee één van de jongste winnaars van de Grolsch Champions Tour bij de heren.

Bij de dames was het duidelijk dat de strijd ging tussen Lindsay Leussink (Almelo), Silke Tulk (Albergen) en Chantal oude Nijhuis (Weerselo).

Met maar 3 punten verschil voorafgaand aan de laatste wedstrijd, kon er nog van alles gebeuren in de top 3 van de dames.

Na de eerste wedstrijdronde lagen de dames nog dichter bij elkaar dan voorafgaand aan de wedstrijd, en de laatste wedstrijd zou dus de beslissing brengen. Door een tweede plaats van de 22-jarige Tulk in deze laatste wedstrijd, kon zij de eindzege veilig stellen. Chantal oude Nijhuis werd tweede in het eindklassement, Veronie Aalderink (Groenlo) eindigde als derde. Lindsay Leussink werd uiteindelijk vierde en heeft dus ook haar kernploegplaats veilig weten te stellen.

 

winnaar heren  dames ct straat 2013

 

Jongens en meisjes

Jochem Wennink (Ootmarsum), Bart Kamphuis (Mander), Luuk Zanderink (Beuningen) en Gijs Senger (Beuningen) streden met z’n vieren om de titel bij de jongens. Na twee spannende wedstrijden was Jochem Wennink de winnaar. Bart Kamphuis werd keurig tweede, gevolgd door Luuk Zanderink. Gijs Senger werd vierde en heeft daarmee tevens de vierde plaats in de kernploeg voor zich opgeëist.

Bij de meisjes ging de strijd tussen Manon Zanderink (Beuningen) en Lisa Jonkers (Drenthe). De twee meiden waren erg aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk wist Manon Zanderink de titel voor zich op te eisen. De derde plaats in de kernploeg voor de meisjes was voor Christa Rolink (Beuningen).

 

jongens  meisjes winnaar ct straat

 

King & Queen of the Roads

In het tweede weekend van oktober zullen de winnaars van de Grolsch Champions Tour bij de heren en dames deelnemen aan de King & Queen of the Roads. Voor Nederland zullen dus Jerry Dekker en Silke Tulk afreizen naar Ierland.

Tulk wist deze prestigieuze titel al twee keer te winnen, Dekker zal zijn debuut maken in Ierland.

 

dames heren jongens  meisjes winnaar ct straat 2013