Afgelopen week hebben wij afscheid moeten nemen van onze damesbondscoach en trainer Egbert Boschman. Egbert was al een tijdje ziek, maar van het klootschieten kreeg hij geen genoeg. Helaas heeft hij deze laatste wedstrijd niet kunnen winnen.

Trainer
Egbert is begonnen als trainer van de jeugd. In 2006 ging hij mee naar een internationale klootschietwedstrijd in Italië. Daar, al wandelend langs het strand op een ochtend, begon het idee te groeien om een trainingsgroep op te richten, zodat alle klootschieters zich zo optimaal mogelijk konden voorbereiden op internationale wedstrijden.

Alle trainingsavonden, door weer en wind reed Egbert vanuit Drenthe naar de klootschietbanen in Twente en omstreken om de klootschieters te voorzien van tips en aanwijzingen. Iedere keer werden er nieuwe trainingsvormen bedacht en ook de samenwerking met de sportschool werd gezocht. Als hoogtepunt van zijn trainerscarrière stond het trainingskamp bij Huis ter Duin in 2016 op het programma. Wat was hij trots op het feit dat de klootschieters een écht trainingskamp konden doormaken!

Bondscoach
Egbert is jarenlang bondscoach geweest van de jeugd. Toen de dames hem in 2008 persoonlijk vroegen om hún bondscoach te worden, kon hij dit verzoek niet weerstaan. Hij wist van de dames een echt team te maken, met als hoogtepunt twee keer teamgoud op het onderdeel veld in 2016 en onlangs in 2022. Daarnaast was hij als coach jaarlijks bij de King & Queen of the Roads wedstrijden betrokken en kon ‘s avonds urenlang analyseren over een gewonnen of verloren wedstrijd. Een liefhebber én vakman in hart en nieren!

Egbert, we zijn je veel dank verschuldigd namens de NKB voor al die uren die jij in het klootschieten hebt gestoken. Wij wensen Bartje, Egwin en Miriam, Henri en Lydia en verdere familie veel sterkte met dit verlies.