Gemeente Dinkelland en NKB huldigen medaillewinnaars WK Klootschieten

Image

Afgelopen vrijdag zijn de medaillewinnaars van het WK Klootschieten dat van 13 t/m 16 mei werd gehouden in de gemeente Dinkelland gehuldigd. In Het Podium in Denekamp werden ze toegesproken door de sportwethouders van de gemeentes Dinkelland (Pim Koegler), Tubbergen (Tom Vleerbos) en Oldenzaal (Yuri Liebrand). Namens de Nederlandse KlootschietBonden voerde voorzitter van de Federatie voor Klootschieters en Kogelwerpers Aloys Timmerhuis het woord.

Het WK 2010 in de gemeente Dinkelland is zowel organisatorisch als sportief bijzonder succesvol verlopen. Op sportief gebied werden maar liefst 13 medailles door Nederlandse sporters in de wacht gesleept, een ongekend groot succes dat nog nooit eerder is vertoond op een internationaal Klootschietevenement! Intensief trainen op de wedstrijdbanen lag aan de basis van deze geweldige prestatie. De medaillewinnaars werden hiervoor gehuldigd en mochten een bos bloemen en een mand met streekproducten in ontvangst nemen. Tevens kregen ze namens hoofdsponsor Grolsch een VIP-arrangement aangeboden.

Ook werd stilgestaan bij de vele vrijwilligers die hebben bijgedragen aan dit succesvolle evenement. Zoals trainers en coaches voor hun bijdrage aan de trainingen en ondersteuning van de sporters tijdens de wedstrijden. Ook de de organisatie van het evenement inclusief gemeente Dinkelland werden bedankt voor hun intensieve inspanningen die hebben geleid tot de puike organisatie van dit evenement. Daarnaast ook alle andere vrijwilligers die een bijdrage hebben geleverd aan het succesvol verlopen van dit evenement.

De huldiging van de medaillewinnaars betekende tevens een stijlvolle afsluiting van het WK 2010. Vanaf nu gaan de voorbereidingen voor het EK 2012 in het Italiaanse Pesaro weer volop van start. Een mooie uitdaging om het succes van het WK 2010 te evenaren of wie weet te overtreffen !

Meer over het WK 2010 kunt u vinden op www.wkklootschieten2010.com