huldiging1

 

Afgelopen donderdag zijn de medaillewinnaars van het EK Klootschieten dat van 17 t/m 20 mei werd gehouden in het Italiaanse Pesaro gehuldigd. In zalencentrum Kampkuiper werden de medaillewinnaars mede namens de aanwezige wethouders van de gemeentes Dinkelland en Oldenzaal toegesproken door wethouder Jos Harmelink van de gemeente Tubbergen. “Door de Nederlandse klootschieters is een geweldige prestatie geleverd in Italie. Er is op hoog niveau sport bedreven met zeer spannende wedstrijden. Dat maakt de overwinningen alleen maar mooier. Als Twentse wethouders zijn wij hartstikke trots op deze kampioenen. Dit doe je niet zomaar even.”

 

Namens de Nederlandse Klootschietbonden sprak voorzitter Aloys Timmerhuis lovende woorden toe aan de sporters. “We hebben een historisch aantal medailles gehaald tijdens een EK in Pesaro. Een fantastische prestatie waar wij als bond erg trots op zijn. Dit is natuurlijk een geweldige stimulans richting het volgende EK dat in 2016 in Nederland zal worden georganiseerd.” Tevens werden door Timmerhuis de organisatie, de coaches en trainers bedankt voor hun bijdrage aan dit geweldige succes.

 

Sportief hoogtepunt

Het EK 2012 was in sportief opzicht een absoluut hoogtepunt voor de Nederlandse klootschieters. Nog nooit eerder werden er tijdens een Europees Kampioenschap 16 medailles behaald waarvan twee gouden, zes zilveren en acht bronzen. Van de 37 Nederlandse deelnemers keerden 33 sporters met minimaal 1 medaille huiswaarts! Er werden 10 medailles behaald in teamverband en zes door individuele sporters. Absoluut hoogtepunt bij de individuele sporters waren de gouden en zilveren medaille voor Silke Tulk uit Albergen. Arjan Hassink (Denekamp) en Rob Scholten (Harbrinkhoek) behaalden bij de heren beiden een bronzen plak. Bij de jeugd behaalde Melle Analbers (Tilligte) een zilveren medaille terwijl Carmen Beuvink (Lonneker) een bronzen plak wist te bemachtigen.

 

Volgend EK in Nederland

De huldiging van de medaillewinnaars betekende tevens een stijlvolle afsluiting van het EK 2012. Vanaf nu wordt er al weer uitgekeken naar het volgend EK dat in 2016 in Nederland zal worden gehouden. Een mooie uitdaging om het succes van het 2012 te evenaren of wie weet zelfs te overtreffen!

 

Foto’s Richelle Ijland:

 

picasa_albumid=5749901247142863425

 

Foto’s Dennis Leussink:

 

picasa_albumid=5749896939088193649