Na een fantastisch EK in eigen land werd donderdag 2 juni bij HRC Kampkuiper in Harbrinkhoek de sporters gehuldigd met de behaalde resultaten. De sportwethouders van gemeente Tubbergen en Dinkelland roemden in hun ‘speech’ de organisatie van het EK en waren zeer onder de indruk van het sportieve evenement en natuurlijk de vele medailles die de Nederlandse sporters hebben behaald.
In totaal wisten 8 sporters een individuele podium plaats te behalen waarvan er 4 gouden. Vooral de resultaten op het onderdeel veld waren opmerkelijk, door de zeer goede weersomstandigheden de laatste dagen voor zondag 8.5.2016 lag de Haarlerheidebaan in Reutum er perfect bij wat resulteerde in 4 nieuwe EK records, welke in de boeken zullen gaan en waarschijnlijk hierin zeer lang zullen blijven staan. Als aandenken kregen deze sporters een actie foto op plexiglas.

Ook in het landenklassement wisten de Nederlandse sporters vele podium plaatsen te behalen, de dames en meisjes wisten op de onderdelen straat en veld de gouden medaille en daarbij horende beker te behalen, voor de dames was het resultaat op veld zelfs een prolongatie van de titel die in 2012 in Pesaro voor het eerste werd behaald. In de overall ranking wist Nederland een verdienstelijke 2e plaats te behalen. Alle sporters uit de landenteams kregen een vaantje met het behaalde resultaat als aandenken.

Tijdens de huldiging van alle sporters werd er ook even stil gestaan bij de stem van de klootschieters: Freddy Mensink, die sinds het EK in 1996 20 jaar lang iedereen wist te fascineren met de informatie over de deelnemende sporters uit binnenland en buitenland en dit alles in verschillende talen, …..want hij stopt ermee! Freddy kreeg als herinnering voor zijn ‘stem’ een mooie collage.