Tijdens de laatste Landelijke Straat wedstrijd, die verschoten werd op zondag 25 maart jl. werd duidelijk dat de dames van K.V. de Huier en de heren van K.V. Nooit Gedacht het beste team van 2011-2012 hadden. De winnaars kregen een prachtige beker uitgereikt door Jan Roozenboom, lid van het Bondsbestuur en door Gerard Aalbers, voorzitter van de Bonds Wedstrijd Commissie.De landelijke straatcompetitie is een jaarlijks terugkerend toernooi over meerdere wedstrijddagen. Zo zijn de klootschieters elke keer op bezoek bij een andere organiserende afdeling. Afdeling Noord-Twente had de eer om de laatste wedstrijddag te organiseren en zij kozen ervoor om de ronde-wedstrijd te laten plaatsvinden in Manderveen.

 

Heren

Bij de heren was de titelstrijd al zo goed als gestreden omdat K.V. Nooit Gedacht (Noord Deurningen) deze wedstrijddag begonnen met 11 punten voorsprong op de nummer twee; K.V. Beuningen. K.V. de Meulewieke Smilde stond op hun beurt daar weer twee punten achter, dus het beloofde een spannende strijd te worden om de tweede en derde plaats.K.V. Beuningen gooide een mindere wedstrijd en eindigde op de elfde plaats in het dagklassement. Meulewieke Smilde profiteerde van de misstap van Beuningen en werd 1e op de laatste wedstrijddag. Hierdoor stegen de heren uit Drenthe naar de tweede positie in het eindklassement en moest het team van Beuningen genoegen nemen met de derde plaats. Het team van K.V. Nooit Gedacht eindigde als zevende tijdens de laatste wedstrijd, maar wisten wel de eindoverwinning veilig te stellen.

 

Dames

Bij de dames was de kampioen al bekend voor het begin van de laatste wedstrijd. Het jonge team van K.V. de Huier bleek over 7 wedstrijden het best en mocht de beker in ontvangst nemen. Dat dit team de terechte winnaar is, blijkt uit het feit dat zij 6 van de 7 wedstrijden gewonnen hebben.De tweede plaats was voor het team van Kluppelshuizen, dat ook al zeker was van deze positie voor het begin van de wedstrijd. De strijd om de derde en vierde plaats was echter wel spannend. De dames van K.V. Respelhoek namen het op tegen de dames van de Kogeltjes. De dames van Respelhoek wonnen de onderlinge strijd zondag en kwamen daardoor in puntenaantal gelijk met de Kogeltjes. Door te kijken naar het aantal schoten over 7 wedstrijden, 472 schoten tegen 473 schoten, werd K.V. Respelhoek derde in het eindklassement.