Zondag 11 september was de dag van de NKB Cupfinales Veld 2011. Deze finalewedstrijden werden onder prima weersomstandigheden gehouden op de prachtige veldbaan van Lattrop-Breklenkamp. Een bijzonder detail: in elke finale die deze dag gespeeld werd, kwam een team van Oud Ootmarsum in actie. Een zeer knappe en unieke prestatie!

 

veteranenherenoudootmar

 

Om 10:00 uur ’s ochtends beten de heren veteranen de spits af waarbij de strijd ging tussen Oud Ootmarsum 10 en Albergen 1. Beide teams gingen goed van start maar al gauw bleek dat Oud Ootmarsum met Jan Bonke in hun midden te sterk waren voor de heren uit Albergen.  Er waren dan ook maar twee rondes nodig om de beslissing te brengen. De eerste titel van Oud Ootmarsum was binnen. Vandaag zouden er zomaar eens meerdere kunnen volgen, aangezien er in elke finale een team van deze vereniging stond.

Bij de dames veteranen stonden Oud Ootmarsum 2 en HKV Hengelo 1 tegenover elkaar.  Deze wedstrijd was al snel gespeeld. De dames van HKV bleken sterker dan de dames van Oud Ootmarsum. De dames maakten er een ontspannen en sportieve wedstrijd van op baan van K.V. Lattrop-Breklenkamp.

 

veteranendameshkvnkbvel

 

Bij de dames ging de finale tussen Oud Ootmarsum 1 en Huier 1. De dames van de Huier wisten twee weken geleden de NKB Straatcup ook al te winnen. De dames van de Huier, met de 3 zussen Leussink in de gelederen, gingen dus voor de dubbel. De eerste ronde leverde een gemakkelijke overwinning op voor de meiden uit Geesteren. De tweede ronde liet Oud Ootmarsum zien wat zij waard waren. Na een paar minder goede schoten van de dames van Huier 1 konden zij langszij komen en de leiding overnemen en de wedstrijd winnend afsluiten. Een beslissingsronde was het gevolg. Na vier schoten lagen de dames nog dicht bij elkaar en kon het nog alle kanten op. De dames van Oud Ootmarsum gooiden hierna een minder sterke serie en de dames van de Huier profiteerden direct en haalden de buit binnen. In drie jaar tijd, drie keer zowel de NKB veldcup en de NKB straatcup winnen: een klasse apart!

 

2jyw74

 

Bij de jeugd waren het Mander 1 en Oud Ootmarsum 1 die de strijd met elkaar aangingen. Het jeugdteam van Mander bleek duidelijk te sterk voor Oud Ootmarsum. De jongens uit Mander wisten zowel de eerste als de tweede ronde winnend af te sluiten met beide keren 1 schot voorsprong. Ook de jongens uit Mander pakten de dubbel, nadat zij twee weken geleden al beslag hadden gelegd op de NKB Straatcup.  Een bijzonder talentvol team met mogelijkheden voor de toekomst!

 

jeugdmandernkbveldcup20

 

Het slotstuk van de dag werd gevormd door de herenfinale tussen Oud Ootmarsum 1 en Mander 1. Deze “eeuwige rivalen” wilden de NKB Veldcup maar al te graag winnen. Het werd een bijzonder spannende en vermakelijke wedstrijd voor het publiek. De eerste ronde leek Mander af te stevenen op winst echter door een onverwachte misser van de kant van Mander één schot voor het einde kon Oud Ootmarsum de eerste ronde eenvoudig naar zich toe trekken. De tweede ronde schoot Mander voor wat het waard was en wist deze zeer spannende strijd met goede schoten om te zetten in een winst van ca. 50 meter. De derde ronde moest uiteindelijk de beslissing brengen. Mander maakte meteen haar bedoelingen duidelijk en nam gelijk een voorsprong nam van ca. 30 meter. Oud Ootmarsum streed voor wat het waard was maar moest uiteindelijk de meerdere erkennen in Mander die de NKB Veldcup binnen haalde met in de beslissingsronde een voorsprong van uiteindelijk ca. 60 meter.

 

herenmandernkbveldcup20