Afgelopen zaterdag vonden de laatste twee wedstrijden in de Grolsch Champions Tour Veld plaats.

Deze wedstrijden werden gehouden op de toekomstige EK-baan, de Haarlerheide in Reutum. De baan was, net als de twee voorgaande wedstrijddagen, keurig onderhouden door leden van K.V. Reutum.

 

Jongens

De jongens begonnen ‘s ochtends om 9 uur aan hun Champions Tour. Elk jeugdlid gooide 600 meter en probeerde in zo min mogelijk schoten de finishlijn te passeren. Melle Analbers van K.V. Ons Streven (Tilligte) liet nog maar weer eens zien dat hij tot de top behoorde. Hij gooide beide wedstrijden het parcours in 6 schoten. Hiermee liet hij zijn naaste concurrenten Jochem Wennink en Remco Zanderink ver achter zich.

In het eindklassement bleek ook dat Melle oppermachtig was. Alle zes wedstrijden werden gewonnen door de jonge geweldenaar uit Tilligte. Daar er maar 4 resultaten tellen stond hij in het eindklassement op 42 punten. Jochem Wennink (K.V. de Brink, Ootmarsum) volgde met 35 punten en Remco Zanderink werd derde met 20 punten. Matthijs Hoek was de vierde in rij en hiermee was de kernploeg voor de jongens compleet.

 

Meisjes

Bij de meisjes was het de Drentse Lisa Jonkers (EDKV Fort) die het onderdeel veld wist te winnen. Met drie gewonnen wedstrijden kon de winst haar niet meer ontgaan. Britt Blokhuis (K.V. Beuningen) werd keurig tweede. Christa Rolink eiste de derde plaats voor zich op en maakte hiermee de kernploeg voor het onderdeel veld compleet.

 

Dames

De dames streden om 6 plaatsen voor de kernploeg. De dames maakten er spannende wedstrijden van. Linda Benneker (K.V. Vooruitzicht, Oldenzaal), Lindsay Leussink (K.V. de Huier, Geesteren) en Silke Tulk (K.V. Kleine David, Fleringen) wisten alle drie een wedstrijd te winnen. Carmen Beuvink werd uiteindelijk zesde, Merlin oude Nijhuis werd vijfde. Linda Benneker werd vierde, Richelle Ijland derde, Kim Schurink tweede en Lindsay Leussink. Silke Tulk wist net als vorig jaar ook dit jaar de veldtitel voor zich op te eisen. Leussink kwam nog knap dicht bij. De voorsprong van Tulk was uiteindelijk 1 punt.

 

Heren

Rob Scholten (K.V. Niej Haarbig, Harbrinkhoek) liet nog maar weer eens zien dat Nederland, maar ook de rest van Europa rekening met hem moet houden. Met maarliefst 4 overwinningen eiste hij de overwinning in de Grolsch Champions Tour voor zich op. Mark oude Luttikhuis (K.V. Mander) liet zien de ´de oude garde´ nog niet vergeten hoeft te worden door keurig tweede te worden. Richard Vlierman (K.V. Niej Haarbig) werd derde gevolgd door de jonge Luuk Zanderink. Bas Senger, Laurens Maseland, Tom Kemperink, Jerry Dekker, Michiel Ruel en Rene Niewhuis maken de kernploeg voor het onderdeel veld compleet.

 

Zetten

Na afloop van de veldwedstrijden hebben alle deelnemers 3x gegooid voor het onderdeel zetten.

Op dit onderdeel was Melle Analbers ook oppermachtig. Hij wist alle drie wedstrijden te winnen.

Iris Luttikhuis (K.V. Beuningen) won het onderdeel zetten bij de meisjes. Silke Tulk won bij de dames en Rob Scholten wist ook beslag te leggen op de gouden medaille voor het zet-onderdeel.