Zaterdag 18 november was de veldbaan van K.V. Lattrop-Breklenkamp decor voor de finaledag van de Grolsch Champions Tour veld. Dit jaar was de Grolsch Champions Tour wederom georganiseerd door leden van de Kernploeg Commissie. Helaas is er geen internationale wedstrijd voor de sporters die zich weten te plaatsen voor de kernploeg voor het onderdeel veld. Dit gegeven maakt dat de animo voor het veld het afgelopen jaar erg tegenviel. Door de vele afmeldingen voor de laatste wedstrijddag, konden er groepen samengevoegd worden en dit had tot resultaat dat de laatste wedstrijden in hoog tempo verschoten konden worden.

Door afwezigheid van Europees Kampioen Rob Scholten (i.v.m. een blessure) lag het veld open voor een nieuwe winnaar. Luuk Zanderink (KV Beuningen) liet zich dit geen twee keer zeggen en mocht aan het eind van de dag de gouden medaille in ontvangst nemem. Mark Tijkorte (KV Mander) werd tweede, Richard Vlierman (KV Niej Haarbig) derde.

Door drie dagoverwinningen wist Mirco Breuker (KV Vooruitzicht) de overwinning voor zich op te eisen bij de jongens. Hij had één punt voorsprong op Julian Polman (KV Kolkersveld) die dit jaar voor het eerst meedeed aan de Champions Tour; een prima debuut. Bohdi Vos (KV Vooruitzicht) werd derde.

Bij de dames was de winst voor huidig Europees Kampioene Silke Tulk (KV Kleine David). Na twee wedstrijddagen had zij de winst al binnen en kwam de derde dag niet meer in actie. Kim Schurink (KV de Toekomst) werd tweede, Rodjean Vos werd derde.

Kim Groener (KV Beuningen) en Karlijn Greven (KV Nooit Gedacht) vochten een mooi gevecht uit bij de meisjes. De drie jaar jongere Greven moest uiteindelijk toch haar meerdere erkennen in Groener. Kim had één punt over om Karlijn achter zich te houden. Suzan Zieverink (KV ‘t Broek) werd derde.

Luuk Zanderink, Julian Polman, Silke Tulk en Kim Groener wonnen het onderdeel zetten. Dit onderdeel wordt ieder jaar nog gegooid tijdens de Champions Tour veld, omdat het een internationaal onderdeel is.

Hieronder vindt u de uitslagen van zowel het veld als het zetten.

Zaterdag 2 december 2017 start de Grolsch Champions Tour op het onderdeel straat met de eerste twee wedstrijden. Deze zullen worden gegooid in Baak.

Downloaden (PDF, 60KB)

Downloaden (PDF, 135KB)

Downloaden (PDF, 44KB)

Downloaden (PDF, 45KB)

Downloaden (PDF, 44KB)