Zondag 13 september zijn de finales om de NKB Veldcup verschoten. De finalewedstrijden vonden plaats op de prachtige Haarleheidebaan in Reutum, dat in 2016 tevens het decor is voor de wedstrijden om het Europees Kampioenschap. In totaal streden 8 teams, in vier klasses, om de felbegeerde titel. De veteranen begonnen ‘s ochtends, gevolgd door de junioren en vervolgens de senioren.

Heren Veteranen
Bij de heren ging de strijd tussen de teams van Lattrop Breklenkamp en Oud Ootmarsum. Van meet af aan was duidelijk dat het team van Oud Ootmarsum duidelijk sterker was dan Lattrop Breklenkamp en er in beide rondes terecht met de winst van door ging met een voorsprong van resp. bijna één schot in de 1e ronden en een half schot in de 2e ronde. Oud Ootmarsum is daarmee de verdiende winnaar van de NKB Veldcup bij de veteranen.

2015 Veldcup Veteranen finale Lattrop Breklenkamp en Oud Ootmarsum

Junioren
Het jeugdteam van KV Lattrop-Breklenkamp stond voor het 3e achtereenvolgende jaar in de finale. Dit jaar moesten ze het opnemen tegen het sterke team van Beuningen. Ook in deze wedstrijd was er sprake van een duidelijk krachtsverschil ditmaal in het voordeel van Beuningen. Beide ronden werden overtuigend met 2 schot verschil gewonnen door dit talentvolle team. Hierdoor wisten zij, nadat zij 2 weken geleden de NKB Straatcup al hadden gewonnen, ook de NKB Veldcup te veroveren. Een zeer knappe prestatie !

2015 Veldcup Junioren finale Beuningen en Lattrop Breklenkamp

Dames
Bij de dames was het titelverdediger Oud-Ootmarsum die het moest opnemen tegen de dames van Niej Haarbig. Ook hier werd al vrij snel duidelijk dat de dames van Ootmarsum te sterk waren voor hun tegenstanders uit Harbrinkhoek. Met een voorsprong van ruim één schot in beiden ronden ging de titel voor de vierde keer (!) op rij mee naar Ootmarsum. Een unieke prestatie !2015 Veldcup Dames finale Niej Haarbig en Oud Ootmarsum

Heren
Het slotstuk van de dag werd gevormd door de finale bij de heren tussen de teams van Mander en Niej Haarbig. Niej Haarbig kende een sterke start en gaf de voorsprong nooit meer weg in de eerste ronde waardoor deze werd afgesloten met een winst van ca. 90 meter. De tweede ronde was een stuk spannender en ging in eerste instantie redelijk gelijk op. Echter ook hier trok Niej Haarbig uiteindelijk aan het langste eind met een voorsprong van ca. 30 meter. Al met al een terechte overwinning voor het sterk schietende team van Niej Haarbig.
2015 Veldcup Heren finale Niej Haarbig en Mander