Zondag 11 september zijn de finales om de NKB Veldcup verschoten. De finalewedstrijden vonden plaats op de Huierbaan in Geesteren. In totaal streden 8 teams, in vier klassen, om de felbegeerde titel. De veteranen begonnen ‘s ochtends, gevolgd door de dames en vervolgens de junioren en de heren senioren.

Heren Veteranen Bij de heren ging de strijd tussen de teams van Mander en Oud Ootmarsum. Dit was een zeer spannende en boeiende wedstrijd voor het publiek. Oud Ootmarsum begon telkens sterk aan de wedstrijd maar moest uiteindelijk toch de meerdere erkennen in Mander. Mander werd daardoor de verdiende winnaar van de NKB Veldcup bij de veteranen.

Dames Bij de dames was het titelverdediger Oud-Ootmarsum die het moest opnemen tegen de dames van Niej Haarbig. Ook hier werd al vrij snel duidelijk dat de dames van Ootmarsum te sterk waren voor hun tegenstanders uit Harbrinkhoek. Met een voorsprong van ruim één schot in beiden ronden ging de titel voor de vijfde keer (!) op rij mee naar Ootmarsum. Een unieke prestatie !

Junioren De jeugdteams van Beuningen en De Brink stonden bij de junioren in de finale. Beuningen was titelverdediger en begon sterk aan de wedstrijd. Echter de eerste ronde ging de winst verrassend naar De Brink. In de tweede ronde was Beuningen duidelijk de bovenliggende partij en wist deze met een voorsprong van een half schot in haar voordeel te beslissen. In de derde en beslissende ronde was het uiteindelijk De Brink dat aan het langste eind trok met een voorsprong van ca. 50 meter en zodoende de felbegeerde NKB-cup bij de junioren wist te veroveren.

Heren Het slotstuk van de dag werd gevormd door de finale bij de heren tussen de teams van Ons Streven (Tilligte) en Niej Haarbig. Tilligte kende telkens een sterke start echter moest gaandeweg zowel in de eerste als tweede ronde de meerdere erkennen in het sterk schietende Niej Haarbig. Al met al een terechte overwinning voor het team van Niej Haarbig.

 

cupfinale-damesDames van Oud Ootmarsum winnen voor de vijfde keer op rij de NKB Veldcup, dit keer van de dames van Niej Haarbig.

cupfinale-heren-veteranen

Heren veteranen van KV Mander winnen de NKB Veldcup van de veteranen van Oud Ootmarsum.

cupfinale-heren

Heren van KV Niej Haarbig winnen de NKB veldcup van KV Ons Streven Tilligte

cupfinale-jongensJeugd van de Brink wint de NKB Veldcup van de jeugd  van Beuningen.