Geweldige afsluiting EK Klootschieten
Op een zonovergoten en enorm drukke Haarlerheidebaan is het EK Klootschieten afgesloten met de veldwedstrijden. Het was een zeer succesvolle afsluiting voor de Nederlandse klootschieters op een, door bijna 100 vrijwilligers van KV Reutum, perfect geprepareerde veldbaan. Maar liefst zes individuele medailles waarvan 3 goud waren het fantastische resultaat op het onderdeel veld. Door de zeer lange schoten werd in alle categorien het Europees record verbroken. Zeer verrassend pakte Renske Arens het goud bij de meisjes, gevolgd door Silke Tulk bij de dames en als slotstuk van de dag Rob Scholten bij de heren. In het landenklassement behaalden zowel de meisjes als de dames het goud terwijl de heren een zilveren medaille wisten te bemachtigen.

Veld Jongens
Jonas Schüler (FKV) kwam tot een fabelachtige afstand van 1400,55 meter en pakte daarmee de gouden plak. Dit betekend een nieuw Europees junioren record bij de jongens. Eoin Healy (Ierland) kwam tot een afstand van 1386 meter goed voor zilver gevolgd door Tom O’Donovan eveneens uit Ierland met een afstand van 1337 meter. De Nederlandse ploeg behaalde een derde plek bij het landenklassement.

Veld Meisjes
Renske Arens van de klootschietvereniging Nooit Gedacht uit Noord Deurningen wist al haar concurrenten voor te blijven en pakte met een nieuw Europees record het goud bij de meisjes met een afstand van 1211 meter. Om het Nederlands succes compleet te maken werd Rodjean Vos van KV Vooruitzicht uit Oldenzaal tweede in deze categorie met een afstand van 1185 meter. De bronzen plak was voor Lene Gerjets (FKV) met een afstand van 1114 meter. Door deze goede resultaten was het landenklassement voor de Nederlandse meiden.

Veld Dames
Eén, twee en drie, voor de Nederlandse dames! Met overmacht was het wederom Silke Tulk die na het succes op de straat, de overwinning behaalde. Met haar tiende schot wist zij nog honderd meter verder te gooien dan Lindsay Leussink en Kim Schurink. Die respectievelijk tweede en derde werden. Met een nieuw Europees record van 1332,90 meter wist Silke haar titel te prolongeren. Het landenklassement werd ook met overmacht gewonnen door de Nederlandse dames.

Veld Heren
Aanvankelijk leek het er op dat de Ieren oppermachtig waren bij de heren. Het was David Murphy die als eerste een nieuw Europees record vestigde. Het was James O’Donovan die in de volgende groep het record verbeterde met 1704,85 en lange tijd op kop lag. Uiteindelijk was het Rob Scholten van KV Niej Haarbig die met formidabele schoten de Europese titel pakte met een afstand van 1770,45 meter en daarmee tevens een nieuw europees record vestigde. De prestatie van James O’Donovan bleek uiteindelijk goed voor het zilver terwijl de Ier Edmund Sexton met een afstand van 1678 meter. Melle Analbers gooide ook een fantastische wedstrijd en kwam met zijn afstand van 1676 meter slechts 2 meter tekort voor het podium. De nederlandse mannen behaalden in het landenklassement de zilveren medaille.

IMG-20160508-WA0003

Goud EK2016 - heren veld - Rob Scholten - NKB

Goud EK2016 - meisjes veld - Renske Arens - NKB