Ter gelegenheid van het EK Klootschieten 2016 in Reutum en Tilligte wordt in de Hofkamer van het Openluchtmuseum Ootmarsum een tentoonstelling over het klootschieten georganiseerd.

Deze expositie wordt geopend op vrijdag, 1 april 2016 door mevrouw A. Zwiep, wethouder van de gemeente Dinkelland.
De expositie staat in het teken van de Europese kampioenschappen die op 6, 7 en 8 mei in Twente worden gehouden.

De overzichtstentoonstelling laat u kennismaken met alle facetten van het klootschieten. Zowel heden als verleden worden belicht.

Door onderzoekers en verzamelaars is een unieke collectie samengesteld over deze oude werpsport. Materiaal uit Nederland, maar ook uit Duitsland, lerland en Italië geeft inzicht in de cultuur en de boeiende historie van de klootschietsport.

De Nederlandse klootschietcultuur staat natuurlijk voorop. Zo zijn er het (nieuwe) klootschietvaandel, de Plechelmus banier van Oldenzaal, de Zilveren Kloot uit het jaar 1919, kernen van kloten uit de 17e eeuw en trofeeën en prijzen van de toppers te bekijken. Ook zijn kleurrijke affiches van vorige EK’s te zien.

Er is, speciaal voor deze expositie, een DVD gemaakt die een compleet beeld geeft van het klootschieten. Ook deze DVD is te zien op de tentoonstelling.

De expositie is van zaterdag 2 april tot en met Tweede Pinksterdag 16 mei. Openingstijden: dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Openluchtmuseum Ootmarsum
Smithuisstraat 2
7631 GH Ootmarsum
T: 0541 – 293099
E: info@openluchtmuseumootmarsum.nl
W: www.openluchtmuseumootmarsum.nl