Eindelijk is het zover: donderdag 5 mei vindt de opening van het EK-Klootschieten plaats in Ootmarsum. Vrijdag 6 t/m zondag 8 mei strijden de sterkste klootschieters uit toonaangevende Europese landen (Nederland, Duitsland, Ierland en Italië), na een maandenlange voorbereiding met elkaar om de felbegeerde EK-titels. De klootschieters zullen hun krachten meten op de onderdelen straat, veld en zetten. Er wordt gestreden in vier categorieën namelijk meisjes (3), jongens (4), dames (6) en heren (10). In totaal zullen ca. 200 sporters in actie komen. De wedstijden beginnen telkens ’s morgens om 8:45 en zullen naar verwachting duren tot ca. 16:30 waarna de prijsuitreiking plaatsvindt. Het programma ziet er als volgt uit:

Datum Onderdeel Locatie
Vrijdag 6 mei Straatwedstrijd Ottershagenweg in Tilligte
Zaterdag 7 mei Zetwedstrijd Haarlerheidebaan in Reutum
Zondag 8 mei Veldwedstrijd Haarlerheidebaan in Reutum

De jongens starten als eerste om 8:45 uur en de wedstrijden van de meisjes beginnen om 9:45 uur. De start van de dames is gepland vanaf 10:30 uur en als laatste zullen de heren starten vanaf 12:15 uur.

Primeur: wedstrijden volgen via app
Ook op afstand is het mogelijk om de wedstrijden van het EK Klootschieten te volgen.
Een primeur tijdens het EK Klootschieten is namelijk dat de uitslagen van de wedstrijden direct, door middel van een pushbericht worden weergegeven dankzij de speciaal ontwikkelde app ‘EK Klootschieten 2016’. Deze app beschikt verder over waardevolle informatie zoals de namen en foto’s van alle deelnemers, een kaart van de locaties en ook de startlijst kan via de app worden opgeroepen.

EK_Klootschieten_2016_app_flyer