Het EK Klootschieten belooft een groots spektakel te worden in Reutum. Zowel voor de deelnemers, afkomstig uit 5 landen, als voor het publiek. De organisatie draait momenteel overuren.

Naast het Europees Kampioenschap Klootschieten zullen er tevens de nodige randactiviteiten plaatsvinden. Reutum Leeft boog zich hier onder andere over. Ideeën werden tijdens tal van bijeenkomsten geventileerd. Het resulteerde in een programma waar jong en oud zich op mag verheugen.

De opening van het 15e EK Klootschieten vindt plaats op vrijdag 6 mei in Tilligte. Vervolgens zal op zaterdag 7 mei het onderdeel Zetten plaatsvinden in Reutum. Om precies te zijn rond de pittoreske landerijen van De Molenberg. Zondag 8 mei zal het EK Klootschieten afgerond worden met het onderdeel veld. Dit vindt plaats op de eeuwenoude Haarlerheide. De deelnemers komen uit een vijftal landen: Ierland, Italië, Duitsland met Schleswig-Holstein en Oost-Friesland én uiteraard Nederland.

LenteFestival

Het eerste weekend van mei zal de inwoners van Reutum daarom nog lang heugen. Ondanks dat de dorpsbewoners jaarrond actief zijn op diverse fronten, worden nu alle zeilen bijgezet om het EK Klootschieten de geschiedenisboeken in te laten gaan. Het draaiboek dat inmiddels een feit is, voorspelt een bijzonder weekend voor alle generaties.

Niet alleen het EK Klootschieten staat centraal, tevens staat locatie De Molenberg dit weekend geheel in het teken van het LenteFestival Reutum. Dit zal een inspiratie vormen voor eenieder die houdt van struinen, ontdekken en ervaren. De kick-off vindt plaats op vrijdagavond 6 mei in de vorm van een Ladies Night. Het LenteFestival staat onder andere in het teken van natuur, cultuur, trends en lifestyle. Hoewel dit overigens nog maar een kleine greep is van het geheel. In de boomgaard, speeltuin en naastgelegen sportvelden komen vele stands en worden diverse activiteiten georganiseerd. Centraal ligt het strodorp waar het hoofdpodium zich zal bevinden. Bovendien komt er een Meiboom en Biergarten en wordt er op zaterdagavond een heus Kloot’nbal georganiseerd. Wandelen door de natuur of Frühshoppen in het strodorp met diverse muzikale optredens; dit weekend is er voor elk wat wils.

Meer informatie kan verkregen worden via de website www.lentefestivalreutum.nl. Eenieder die nog vragen heeft, kan deze indienen onder de kop info en mag weldra een antwoord verwachten.

Bron: http://tubbergen.nieuws.nl/evenementen/ek-klootschieten-gaat-reutum-op-de-kaart-zetten/