Image

Het was razend spannend vandaag op de veldbaan van Ons Streven te Tilligte, maar uiteindelijk is dan de definitieve selectie van het VELD en ZETTEN, voor het komende WK, en de kernploeg 2010-2011 bekend.
Alle geselecteerden zijn te vinden onder “wedstrijden” tab STAND, oranje (=WK) en geel (=kernploeg) gearceerd.
Alle winnaars van harte gefeliciteerd !!
 
Kernploegcommissie.

 

Eerste deelnemers WK Klootschieten bekend
 
Afgelopen zaterdag zijn de laatste selectiewedstrijden van de Grolsch Champions Tour veld en zetten gespeeld. Inzet van deze selectiewedstrijden was plaatsing voor deelname aan het WK Klootschieten dat tijdens het hemelvaartweekend wordt gespeeld in de gemeente Dinkelland. De Nederlandse ploeg die deelneemt aan het WK Klootschieten bestaat uit 2 meisjes, 3 jongens, 4 dames en 6 heren. In vrijwel alle klassen moest de laatste wedstrijddag nog de nodige beslissingen opleveren in het eindklassement. Dit resulteerde dan ook in spannende slotwedstrijden.

Veldwedstrijden
Door het slechte weer van de afgelopen tijd was de baan erg nat en drassig waardoor het parcours erg zwaar was. Bij de meisjes waren Joyce en Lindsay Leussink (De Huier) samen met Kim Schurink (Kolkersveld Losser) kandidaat voor de titel. Door afwezigheid van de zussen Leussink kon Kim Schurink de nodige punten halen en zo de overwinning opeisen. Als 2e voor het WK Veld op 15 mei is Joyce Leussink geplaatst.
Bij de jongens ging de strijd om de titel tussen Jerry Dekker (Drenthe) en Bas Senger (KWB). Na een spannende wedstrijd waarin beide jongens dicht bij elkaar lagen was het uiteindelijk Bas Senger die er met de titel vandoor ging. Jerry Dekker werd 2e en plaatste zich dus ook voor het WK evenals Björn ten Dam (Tilligte) die 3e werd.
Bij de dames ging de strijd tussen Silke Tulk (Kleine David) en Ingrid Blokhuis (De Veldhoek). Zij stonden voor aanvang van de wedstrijd gelijk in het tussenklassement met een redelijke voorsprong op de rest. Silke Tulk wist uiteindelijk de titel naar zich toe te trekken door het maximaal aantal punten te behalen. Ingrid Blokhuis eindigde op een verdienstelijke 2e plaats. De strijd om de plaatsen 3 en 4 leverde een spannende wedstrijd op waarbij uiteindelijk Annemarie Leusman (Mander) en Ellis Steggink (Oud Ootmarsum) zich respectievelijk als 3e en 4e ook plaatsten voor deelname aan het WK.
Bij de heren zal het Nederlands team worden aangevoerd door Robert Meijer (Mander). Hij wist de titel in de wacht te slepen door het maximaal aantal punten te behalen. Hij werd op de voet gevolgd door teamgenoot Mark oude Luttikhuis (Mander). De plaatsen 3 t/m 6 met eveneens deelname aan het WK in het vooruitzicht werden veroverd door respectievelijk Rob Scholten (Niej Haarbig), Daan Wevers (Java), Ivo Egbers (Steeds Vooruit) en Richard Vlierman (Niej Haarbig).

Zetten
Op het onderdeel zetten, waarbij de kloot zover mogelijk door de lucht moet worden gegooid, zijn de deelnemers voor het WK Zetten op 14 mei ook bekend. Bij de meisjes plaatste Merlin Leussink (De Huier) zich met overmacht  en ging met de titel aan de haal vóór Kim Schurink (KWB) die zich als 2e plaatste.  Bij de jongens werden de plaatsen 1 t/m 3 veroverd door resp. Björn ten Dam (Tilligte), Arno ter Brake (AKF) en Jerry Dekker (Drenthe). Ook bij de dames en de heren zijn de plaatsen voor deelname aan het WK Zetten ingevuld.  Bij de dames zijn achtereenvolgens geplaatst: Silke Tulk (Kleine David), Caroline van der Meer (KWB), Marleen Hoffmann (AKF) en Richelle Ijland (KWB) verzekerd van deelname.  Bij de heren werd de titel overtuigend gewonnen door Ivo Egbers (Steeds Vooruit), gevolgd door Mark oude Luttikhuis (Mander), Rob Scholten (Niej Haarbig), Robert Meijer (Mander), Raymond Borggreve (Tilligte) en Arjan oude Vrielink (Oud Ootmarsum).

Straat
De Nederlandse ploeg die deelneemt aan het onderdeel straat tijdens het WK zal op 13 maart bekend worden na de laatste wedstrijd om Grolsch Champions Tour straat. Daarbij zal tevens duidelijk worden wie aanspraak mag maken op de titel All Round kampioen van de Grolsch Champions Tour 2010.